Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nadležno pijana mama in nevaren pes

Policijska kronika: Nadležno pijana mama in nevaren pes

Kamniški policisti so minuli teden, med drugim, obravnavali več prometnih nesreč in tatvin, mirili pijano mamo, ki je nadlegovala sina, iz prometa odstranili nekaj voznikov na alkoholni pogon, izsledili pa so tudi lastnika psa, ki je v Šmarci ugriznil občana.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 21. 6. 2020)

PROMETNA NESREČA
15.06.2020 – V  naselju  Vranja  Peč je prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU PREKO EBAYA
15.06.2020 – Občan  se  je  zglasil na policijski postaji  in  podal prijavo kaznivega dejanja goljufije preko spletne  aplikacije  Ebay,  kjer  je  naročil  in plačal grelec za avtodom, ki pa ga kasneje ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJANA OBČANKA JE NADLEGOVALA SINA
15.06.2020 – Policisti  so posredovali na  Ljubljanski  cesti, kjer se je pijana  občanka  do  svojega  sina vedla nedostojno, nesramno, nasilno in s takšnim  vedenjem povzročila občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in  strahu.  Kršiteljici  je  bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA KOLESA V KOMENDI
16.06.2020 – Neznanec je v  Komendi  iz  odklenjene  garaže odtujil žensko kole znamke KTM,  tip Cross,  črne  barve in s tem oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

PROMETNA NESREČA NA DOMŽALSKI CESTI
16.06.2020 – V krožišču na Domžalski  cesti  je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v  cestnem  prometu.  Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN JE VOZIL PO CENTRU MESTA
16.06.2020 – V  centru  Kamnika  je  bil  ustavljen  voznik,  ki  je  kazal očitne znake alkoholiziranosti.  Odrejen  mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni  uporabi  pokazal,  da  ima  voznik  1.69  mg/l  alkohola  v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PREGLASNA GLASBA V SUHADOLAH
17.06.2020 – Zaradi preveč glasne glasbe so policisti v Suhadolah obravnavali kršitev po Zakonu o  varstvu  javnega  reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VINKO NA OBVOZNICI
17.06.2020 – Na  Kamniški  obvoznici so policisti ustavili voznika, ki je kazal znake, da je preveč »dobro razpoložen«, da bi lahko sedel za volan.  Odrejen  mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni  uporabi  pokazal,  da  ima 0.80  mg/l  alkohola  v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
18.06.2020 – Na  Perovem  se  je  zgodila  prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri  sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ROČNEGA ORODJA V ŽEJAH
19.06.2020 – Neznani  storilec  je  na  gradbišču  novogradnje  v poslovni coni Žeje pri Komendi   odtujil  baterijski  vrtalnik  znamke  Hilti  in z dejanjem oškodoval podjetje.  Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA NASILNEGA PARTNERJA
19.06.2020 – Policisti  so  bili  obveščeni  o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski  skupnosti  do svoje izven zakonske partnerice in do svojih otrok vedel  nasilno, z  njimi  grdo  ravnal, nanje vpil in jih žalil ter jih s takšnim ravnanjem spravljal   v  podrejen  položaj.  Osumljencu  je  bila  odrejena  prepoved približevanja  do  oškodovancev, policisti pa bodo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V ŠMARCI JE PES UGRIZNIL OBČANA
20.06.2020 – Občana  iz  Šmarce  je  na sprehodu v predel desne roke ugriznil večji pes, ki  se  je  nezavarovano  sprehajal  po  Šmarci. Policisti so lastnika psa izsledili in mu izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

POSKUS VLOMA V PODJETJE
20.06.2020 – Neznani  storilec  je  z  razbitjem stekla na prednjem delu stavbe prišel v notranjost  skladišča  oškodovanca, kjer pa ni ničesar ukradel, ampak je kraj  zapustil skozi zadnja vrata. Z dejanjem pa je lastniku objekta vseeno povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.