Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Očetu ni všeč hčerin fant, gnojnica na fasadi in epidemija kraj orodja iz vozil

Policijska kronika: Očetu ni všeč hčerin fant, gnojnica na fasadi in epidemija kraj orodja iz vozil

Kamniški policisti so se tudi v minulem tednu ubadali z več krajami orodja iz vozil in nekaj vlomi, mirili pa so tudi hudega očeta, ki mu ni všeč kandidat za zeta.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 11. 2019)

TATVINA VOZILA
04.11. 2019 – Neznani storilec je ponoči na parkirišču ulice Matije Blejca na neznan način vlomil v vozilo znamke Renault Megane, modre barve in ga nato odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GNOJNICA NA FASADI
04.11. 2019 – Neznanec je na poslovnem objektu v Šmarci gnojnico poškodoval in umazal fasado in s tem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA PLINSKE PEČI
04.11. 2019 – V trgovini na Frančiškanskem trgu je neznanec v času obratovanja trgovine iz notranjosti le te odtujil novo zapakirano ogrevalno plinsko peč znamke Daikin in oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OČETU NI VŠEČ HČERIN FANT
05.11. 2019 – Policisti so posredovali pri družinskem sporu, kjer je prišlo do hudega nesoglasja med hčerko in očetom, saj oče ne odobrava njenega fanta. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru .

PROMETNA NESREČA
06.11. 2019 – Na parkirišču Zdravstvenega doma Kamnik je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta oba udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ORODJA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
06.11. 2019 – V Volčjem Potoku je neznanec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino udarnega kladiva in žage za rezanje betona. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG MLINČKA Z NEZNANO SNOVJO
07.11. 2019 – Policisti so imeli na Križu v postopku osebo, ki so ji, na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov, zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

POSKUS VLOMA V GARAŽO
07.11. 2019 – Policisti so na Dobu obravnavali poskus vloma v nenaseljeno hišo, kjer je neznanec z orodjem na vzvod vlomil skozi vrata samostojne garaže, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

ŠE ENA KRAJA ORODJA IZ VOZILA
8. 11. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču pred stanovanjsko hišo v Vrhpoljah, vlomil v vozilo iz katerega je odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA V KAMNIKU
Policista sta imela na Tomšičevi v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V SUHADOLAH
8. 11. 2019 – V Suhadolah se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba  udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VLOM V VOZILO
9. 11. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču Klavčičeve ulice z neznanim predmetom, odklenil ključavnico na vratih tovornega dela kombija in jih priprl s plastenko tako, da so ostala odprta in s tem sprožila alarmno napravo, ki je storilca prepodila s kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V BRUNARICO NA KRIŽU
9. 11. 2019 – Neznani storilec je preko noči pristopil do lesene brunarice na Kriškem bajerju, kjer je na vratih odlomil vložek cilindrične ključavnice in iz notranjosti odtujil denar in pijačo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.