Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Opekline oči in obraza zaradi pirotehnike

Policijska kronika: Opekline oči in obraza zaradi pirotehnike

V Kamniku je ob prehodu iz starega v novo leto kar precej pokalo, žal pa je zaradi uporabe pirotehnike prišlo tudi do poškodb.

Kronika PP Kamnik (od 27. 12. 2021 do 2. 1. 2022)

DRUŽINSKI SPOR V KOMENDI
27.12.2021 – Policisti so posredovali na območju Komende, kjer je prišlo do družinskega spora. Ker pa je kršitelj kraj zapustil že pred prihodom policistov, policisti niso imeli prav dosti dela, razen s pisanjem plačilnega naloga, ki bo kršitelju izdan po vseh opravljenih razgovorih in zbranih obvestilih.

MULCI S PETARDAMI
28.12.2021 – Kamniški policisti so bili obveščeni, da naj bi območju Kamnika mladostniki metali petarde. Ker je bilo pokanja kar precej, so policisti opravili poostren nadzor mestnega jedra, pri tem pa izvedli identifikacijske postopke z več mladoletnimi osebami. Pirotehnična sredstva oz. petarde so »mulcem« policisti zasegli, po opravljeni analizi oz. kategorizaciji zaseženih pirotehničnih sredstev, pa sledi zoper kršitelje še ukrep oz. obdolžilni predlog. Bržkone bi še bolj zalegli »leskova mast«, »navijanje ure« in cukanje »za ta sladke«, kar pa dandanes ni več v modi.

OPEKLINE IN POŠKODBE ZARADI PIROTEHNIKE
28.12.2021 – Istega dne so bili policisti poslani v ZD Kamnik, kjer se je nahajal fant, ki se je poškodoval s pirotehničnimi sredstvi, pri čemer je utrpel opekline oči in obraza. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in izvedli ustrezen ukrep oz. obdolžilni predlog, se pa iskreno nadejamo, da fant ni utrpel resnejših in trajnejših poškodb.

DOPINGIRAN CESTNI SLALOMIST
29.12.2021 – Policisti so na cesti zaznali voznika, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. »Cestnega Stenmarka« so policisti zato ustavili in preverili njegovo stanje, pri čemer so ugotovili, da je »slalomist« tudi dopingiran oz. da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, policisti so mu začasno odvzeli tudi vozniško dovoljenje, svoj »športni dan« pa bo voznik lahko podrobno opisal na sodišču, ki mu utegne predpisati kondicijski trening s trajnim pešačenjem.

TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
30.12.2021 – Varnostnik je trgovini opazil moškega, ki je v nahrbtnik dajal izdelke s polic, nato pa želel mimo blagajne oditi, ne da bi plačal. Pri njegovem »nakupovalnem izletu po akcijskih cenah« ga je zalotil varnostnik ter ga zadržal do prihoda policistov. Tatič bo svoje nenavadne nakupovalne navade pojasnil na sodišču.

VLOM V GOSTINSKI OBJEKT
31.12.2021 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Kamniku ter na kraju dogodka ugotovili, da je neznani storilec, z orodjem na vzvod, vlomil vrata objekta. Vlomilcu pa se očitno ni zahotelo silvestrovanja, saj v gostilni ni odprl šampanjca, ampak je odnesel zgolj nekaj denarja. Policisti bodo nepovabljenega gosta poskusili izslediti in ovaditi.

POŽAR V KUHINJI
01.01.2022 – Policisti so bili prvi večer novega leta poslani na prizorišče požara, do katerega je prišlo v kuhinji stanovanjske hiše na Parmovi ulici v Kamniku. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretega olja v posodi. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

MLADOST JE (ZAKAJENA) NOROST
02.01.2022 – Policisti so med Tunjicami in Mlako opravili nadzor območja, pri tempa zalotili mladostnike, ki so očitno nekoliko po svoje podaljšali silvestrovanje. Enemu izmed njih so zasegli mlinček z neznano snovjo rastlinskega izvora, za katero sumijo, da je »vesela travica«. Zasežena »začimba« je bila poslana na analizo, v kolikor se potrdi sum, da gre za prepovedano zelišče, pa bo zoper »zelenega mlinarja« podan obdolžilni predlog.