Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Opozorila za nedovoljeno druženje pri maši in ob kavi

Policijska kronika: Opozorila za nedovoljeno druženje pri maši in ob kavi

Policisti so v minulem tednu posredovali v primeru družinskega nasilja, na Duplici oglobili lastnico spuščenega psa, prijeli predrzna zmikavta, v zdravstveno oskrbo predali nedostojnega alkoholiziranca, opozorili več oseb, ki so se nedovoljeno družile pri maši in ob kavi, v Županjih Njivah in Zagorici pa so s prometa spravili tudi dva vinjena voznika.

Kronika PP Kamnik (od 29. 3. do 5.4. 2021)

NASILJE V DRUŽINI
29.3.2021 – Kamniški policisti so priskočili na pomoč pri obravnavi družinskega nasilja na območju Ljubljane, kjer je bivši partner svoji nekdanji partnerici grozil z napadi na njeno življenje in telo, zaradi česar mu je bila s strani Policije odrejena prepoved približevanja. Prijaviteljica je po zaključku postopka z otrokom odšla v varno hišo.

SPUŠČEN PES
30.3.3021 – Občanka je policiste obvestila, da se na območju Duplice nahaja spuščen pes. Policisti so uspeli lastnico psa najti ter ji, zaradi neprimernega zavarovanja živali, izdali plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA NA DUPLICI
31.3.2021 – Na regionalni cesti Duplica – Kamnik oz. na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Ker so se ob prihodu policistov udeleženci že dogovorili o krivdi in izpolnjevali evropsko poročilo o prometni nesreči, so policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. So pa policisti pred tem z voznikoma opravili tudi preizkuse alkoholiziranosti in preverili ustreznost listin oz. veljavnost prometnega in vozniškega dovoljenja.

DRZNA TATVINA DENARNICE V ŠMARTNEM
1.4.2021 – V tuhinjski dolini sta dve osebi izvedli drzno tatvino iz stanovanjske hiše. Pri tem ju je zalotila starejša oseba, policisti pa so v nadaljevanju storilca izsledili, jima odvzeli prostost ter privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

PIJAN IN NEDOSTOJEN
2.4.2021 –
Policisti so bili obveščeni o močno pijanem moškem, ki so ga izsledili v Kamniku ter ga nato predali v oskrbo zdravstvenim delavcem. Alkoholiziranec pa je, zaradi nedostojnega vedenja, prejel tudi plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ
3.4.2021 – Varnostnik trgovskega centra je obvestil policiste, da je pri tatvini alkoholnih pijač zalotil storilca, ki pa mu je s kraja pobegnil. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, zoper storilca pa bo podana kazenska ovadba.

NEDOVOLJENO DRUŽENJE PRI MAŠI IN OB KAVI
4.4.2021 –
Policisti so bili obveščeni o kršitvah odlokov vlade za zajezitev okužb na bencinskem servisu v Kamniku, kjer se je več oseb družilo ob kavnem avtomatu. Opravljeni so bili postopki z osebami, ki so jim bila izrečena tudi opozorila po Zakonu o nalezljivih boleznim.

Istega dne so bili policisti prav tako obveščeni o kršitvi odloka v eni izmed cerkva na območju Kamnika oz. v Mekinjah, kjer so policisti prav tako opravili postopke in tudi tamkajšnjim kršiteljem izrekli opozorila po Zakonu o nalezljivih boleznih.

VLOM V PODJETJE
5.4.2021 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v eno od podjetji, pri čemer so storilci v notranjosti podjetja vlomili v več pisarn in iz teh odnesli gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
5.4.2021 – Policisti so imeli na območju Županjih njiv v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola (1,26), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

Istega dne so na območju Zagorice obravnavali tudi voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0,89), zaradi česar je bilo tudi njemu odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.