Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ozmerjana teta, sitni tast in sejemski PCT

Policijska kronika: Ozmerjana teta, sitni tast in sejemski PCT

Policisti so oglobili občana, ki je želel obiskati kmetijski sejem brez pogoja PCT, globo so izrekli tudi nesramnemu nečaku, svoje nezadovoljstvo nad zetom pa bo s položnico hladil tudi nejevoljni tast.

Kronika PP Kamnik (od 27. 9. do 3. 10. 2021)

ZMERJAL JE SVOJO TETO
27. 9. 2021 – Policisti so v okolici Kamnika obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je zagrešil nesramni nečak. Le-ta je namreč verbalno napadel svojo teto, njegove nespodobne jezične spretnosti so policisti nagradili s plačilnim nalogom, žal pa mu ne morejo zaukazati tudi umivanja jezika z milom.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
27. 9. 2021 – Neznani voznik je na parkirnem prostoru v Stranjah trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. V kolikor bodo policisti izsledili voznika sledi plačilni nalog.

PREHITRI KOLESAR V KOMENDI
27. 9. 2021 – V Komendi je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridobil na samozavesti, vendar pa mu hitrost ni bila prizanesena, tako da je izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču in se telesno poškodoval.  Kolesarju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

»CEPLJENJE« NA PARKIRIŠČU
28. 9. 2021 – Na parkirišču Zdravstvenega doma Kamnik je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NA LEPE OČI JE POSODIL DENAR
28. 9. 2021 – Policisti obravnavajo kaznivo dejanje goljufije, saj je prijavitelj bivši prijateljici posodil denar, ki pa ga »prijateljica«, kljub ustnemu dogovoru, do tega dne ni vrnila in ga zavaja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. Ljubezen nam je vsem v pogubo, kajne?

TATINA OPOZORILNE TABLE V KAMNIŠKI BISTRICI
29. 9. 2021 – Neznani storilec je v Kamniški Bistrici iz drevesa (znova) odtujil opozorilno tablo, ki opozarja občane, naj se ne kopajo v jezeru, saj to vodo občani tudi pijejo. Policisti bodo poskušali ugotoviti kam je nepridiprav opozorilno tablo pritrdil ter napisali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
29. 9. 2021 – Neznani storilec je v Volčjem Potoku iz parkiranega stroja iz rezervoarja odtujil okoli 40 litrov goriva in se veselo odpeljal neznano kam. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

MIRKO NA CESTI
30.9.2021 – Policisti so imeli na območju Volčjega Potoka v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker je imela voznikova sapa preveč oktanov, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom.

INTERVENCIJA V ŠMARCI
30.9.2021 – Policisti so posredovali v Šmarci, kjer so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju, ki se je nedostojno vedel do svoje partnerice, je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

“ODPRTJE” RAZGLEDNE PLOŠČADI NA STAREM GRADU
1.10.2021 – Neznani storilec je na Starem Gradu poškodoval zaščitno mrežo, ki vodi na razgledno ploščad na Mali špici, prav tako pa je na ploščadi poškodoval kovinska vrata in del mrežne ograje ter povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

TAST NE MARA ZETA
1.10.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju, ki nasprotuje partnerski zvezi svoje hčere, je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Da bi bili vsaj vnučki zdravi in veseli, če je že »stari ata« siten.

POVOŽENJE DIVJADI
2.10.2021 – V Nožicah je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Nasovčah je neznani voznik, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v obcestno vrtno ograjo, jo poškodoval in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke. V kolikor bodo policisti z zbiranjem obvestil izsledili povzročitelja, mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA NA SEJMU
3.10.2021 – Policisti so v na sejmu v Komendi obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju, ki ni izpolnjeval pogoja PCT, vendar je vseeno hotel vstopiti na prizorišče sejma, je bil na kraju dogodka, zaradi nedostojnega in neprimernega vedenja, izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.