Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pijani mladenki sta smeje ležali na cesti
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Pijani mladenki sta smeje ležali na cesti

Najbrž mladenki, ki se jima je ležanje na cesti zdelo precej zabavno, danes boli glava.

Kronika PP Kamnik (od 23. do 29. 7. 2018)

MLADOLETNIK Z JOINTOM
23.7. 2018 – Policista sta imela na območju Kamnika postopek z mladoletno osebo, ki ji je bil zasežen napol zvit cigaret z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga.  V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku

PONAREJEN BANKOVEC
23.7. 2018 – Policiste je poslovodja Nove Ljubljanske banke obvestil o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GROŽNJE PREKO E POŠTE
24.7.2018 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje grožnje s strani bivšega uslužbenca, ki mu je poslal elektronsko pošto v kateri je zapisal grožnje zaradi katerih se prijavitelj počuti ogroženo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V DELOVNI STROJ
25.7.2018 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v delovni stroj Gorenjske gradbene družbe. Vlomilec je v stroj vlomil z razbijanjem stekla, vendar iz stroja ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

POSKUS DRZNE TATVINE
26.7.2018 – Policiste je občan, ki je preprečil tatvino torbice, obvestil o poskusu drzne tatvine na vlaku, kjer je neznani mlajši moški pristopil do strojevodje in mu iz ramen strgal službeno torbico z vsebino, vendar mu je tatinsko nakano preprečil omenjeno občan, ki je nepridiprava večkrat zaustavil, nakar je storilec torbico izpustil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

SOSED JI JE POŠKODOVAL LUČ
26.7.2018 – Občanka iz Rudnika pri Radomljah je policiste obvestila o poškodovanju led svetilke pred stanovanjsko hišo, ki  jo je zakrivil njen sosed. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
 27.7.2018 – V Kamniku je, zaradi nepravilnega premika vozila povzročitelja, prišlo do prometne nesreče s pobegom. Povzročitelj je s kraja nesreče odpeljal in oškodovancu ni nudil svoji podatkov.  Policisti so ubežnika izsledili, zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

MLINČEK IN PREPOVEDANA SNOV
27.7.2018 – Policista sta imela na Duplici v postopku osebo, katera je policistki izročila eno PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo rastlino in kovinski mlinček z delčki neznane zelene-rjave rastline. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

MLADENKI STA OBNEMOGLI NA CESTI
29.7.2018 – Policistki sta bili obveščeni o ležanju dveh mladenk na kamniški obvoznici pri Petrolu. Na kraju so ugotovili, da sta mladenki vsaj nekoliko preveč pogledali v kozarec, tako da sta ležali na cesti in se smejali. Obema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o pravilih cestnega prometa.