Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pobegli tovornjakar, nadležni „Romeo“ in privedba na sodišče
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Pobegli tovornjakar, nadležni „Romeo“ in privedba na sodišče

Policisti so v minulem tednu iskali pobeglega voznika tovornjaka, razreševali ljubezenske spore, mirili preveč razgrete glave ter roki pravici predali občana, ki ni sprejemal sodniške pošte.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 10. 2021)

TOVORNJAKAR JO JE RUKNIL
18.10.2021 – V križišču Cankarjeve in regionalne ceste je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je, z nepravilnim razvrščanjem pred križiščem, povzročil voznik tovornega vozila s cisterno, s katerim je trčil vozilo voznice, ki je pravilno vozila po svojem voznem pasu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil z upanjem, da pobeglega voznika tovornjaka izsledijo in „ruknejo“ s plačilnim nalogom.

NADLEŽNA BIVŠA LJUBEZEN
18.10.2021 – Ker bivši partner prijaviteljice ne more sprejeti, da je njuna ljubezenska zgodba končana, kljub njenim opozorilom naj preneha z nadlegovanjem, klicanjem in pisanjem nespodobnih sporočil njej in njeni družini, nadležni „Romeo“ še naprej vztraja s svojim nadležnim in nasilnim početjem. Policisti bodo zbrali še nekaj obvestil, nato pa nadležnega „Romea“ kazensko ovadili na pristojnem sodišču.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
19.10.2021 – Med prenovitvenimi deli so delavci na podstrešju stanovanjskega bloka našli defenzivno ročno bombo M-38, ki izvira še iz časa druge svetovne vojne. Policist je zavaroval kraj do prihoda bombnega tehnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki je poskrbel za odstranitev in varno uničenje. Znaki kaznivega dejanja oz. prekrška niso bili ugotovljeni, dogodek pa je zabeležen v policijskih evidencah.

NA CESTI GA JE POZIVAL K PRETEPU
19.10.2021 – Policisti so posredovali na območju Kamnikika, kjer je kršitelj kar na cesti verbalno napadel, grozil, žalil in pozival k pretepu prijavitelja. Le-ta se nasilnežu ni pustil sprovocirati, ampak se je raje umaknil in dogodek prijavil. Po vseh zbranih obvestilih bo vročekrvnežu izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZNANCU POSODILA DENAR
19.10.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in podala prijavo kaznivega dejanja goljufije. Znancu je namreč posodila denar, le-ta pa ji ga, kljub podpisani pogodbi, še vedno ni vrnil. Policisti bodo „kreditojemalca“ kazensko ovadili.

PIJAN VOZNIK
20.10.2021 – Policista sta pri nadzoru hitrosti na Ljubljanski cesti ustavila voznika s pretežko nogo, za katerega se je izkazalo, da vozi tudi pod vplivom alkohola. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog za prehitro vožnjo, policista sta mu odvzela tudi vozniško dovoljenje, zaradi vožnje v vinjenem stanju, pa se bo voznik v kratkem srečal tudi s sodnikom.

TATVINA DENARNICE
20.10.2021 – V nakupovalnem centru Supernova je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz nahrbtnika odtujil denarnico z vsebino ter odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POMOČ PRI PREVOZU
20.10.2021 – Policisti so, na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik, nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostal na zdravljenju.

REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
21.10.2021 – Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tristo kosmatih! Upamo, da zaradi vestnosti kamniških policistov nismo ostali brez predsednika vlade.

PROMETNA NESREČA
21.10.2021 – V krožišču pri Supernovi se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZELIŠČAR NA KRIŽU
22.10.2021 – Policistka je na Križu kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički neznane zelene rastline in kovinski mlinček z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

DELOVNA NESREČA
22.10.2021 – Policisti so bili obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij na območju Kamnika. Do nesreče je prišlo hidravlični stiskalnici, ki je bila nastavljena na ročno in ne na avtomatsko upravljanje, kar pomeni drugačen sistem dela, zaradi česar je delavcu med opravljanjem dela stisnila roko. Delavec je utrpel telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje, o nesreči pa je bil obveščen delovni inšpektor- Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa obvestili pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KOMENDI
24.10.2021 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer sta se med seboj sprla in nedostojno vedla soseda. Vročekrvnežema je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.