Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prinašalec položnic, »špeckahla« in ugriznjen prst
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Prinašalec položnic, »špeckahla« in ugriznjen prst

Policistom tudi v minulem, še enem karantenskem tednu ni bilo dolgčas, saj so jim delovnik, razen običajnih zlikovcev, popestrili tudi kršitelji, ki še vedno ne spoštujejo odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih, nedostojneži, ki so razgrajali doma in tudi v Zdravstvenem domu, obravnavali pa so tudi »grizlija«, ki je med prepirom soseda ugriznil v prst.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 11. 2020)

NEDOSTOJEN “PACIENT” V ZDRAVSTVENEM DOMU
16.11.2020 – Policisti so posredovali v Zdravstvenem domu Kamnik, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. “Pacientu” je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARCI
V Šmarci  je prišlo do prometne nesreče s pobegom, v kateri je neznani voznik z neznanim vozilom, zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, z ogledalom oplazil drugo vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in, v primeru izsleditve voznika, plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEDOSTOJEN SORODNIK JE BIL NAPOTEN V KARANTENO
16.11.2020 – Policisti so (niso navedli kje) posredovali na prizorišču družinskega spora, pri katerem se je kršitelj nedostojno vedel do svojega svaka. Kršitelju, sicer tujcu, je bil, zaradi kršitve javnega reda in miru, izdan ničnostni sklep ter izdano potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

PES JE PRINESEL POLOŽNICO
17.11.2020 – Občanka je sporočila, da se okoli njihove stanovanjske hiše potika pes, ki je brez ovratnice in za katerega se ne ve čigav je. Na kraju sta policista iz enote vodnikov službenih psov, s pomočjo čipa, izsledila lastnika psa, kateremu je bil izdan  plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali. Sicer še ne vemo, če je »prinašalec položnic« morda nova kamniška pasja pasma, smo pa prepričani, da najbrž ne bo postala prav popularna.

ZAPARKIRAN DOVOZ
17.11.2020 – Policista sta v Kamniku, po klicu občana o zaparkiranem dovozu do stanovanjske hiše, dvema kršiteljema, ki sta, kljub prepovedi oziroma postavljenemu prometnemu znaku »prepovedano ustavljanje in parkiranje«, svoji vozili parkirala na prepovedanem mestu, izdala obvestilo o prekršku po zakonu o cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI
17.11.2020 – V Srednji vasi je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zaradi česar mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

MED PREPIROM GA JE UGRIZNIL V PRST
17.11.2020 – Policisti so posredovali na Ljubljanski cesti kjer sta se, zaradi poslušanja (pre)glasne glasbe, med seboj sprla soseda. Bržkone pa je moral biti precej glasen tudi sam prepir, saj je kršitelj prijavitelja ugriznil celo v prst na roki. Sosedovemu “glasbenemu grizliju” bo, po zbranih obvestilih, izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

»ŠPECKAHLA« JE PRIJAVILA DELAVCE
18.11.2020 – Občan iz Kamnika je policistom »zašpecal«, da delavci, na enem izmed gradbišč v Kamniku, med opravljanjem gradbenih del nimajo nameščenih zaščitnih mask in da ne upoštevajo ukrepov glede odloka. Policisti so na kraju z delavci opravili razgovor in jih opozorili, da morajo kljub napornemu delu, obvezno uporabljati predpisana zaščitna sredstva.

POLEDENELA CESTA PROTI ČRNIVCU
19.11.2020 – Občan je obvestil policiste, da je regionalna cesta Stahovica – Črnivec, na določenih odsekih, kjer na vozišče teče voda, poledenelo in nevarno za udeležence v cestnem prometu. Obveščene so bile pristojne službe  Gorenjske gradbene družbe.

POSKUS VLOMA V VOZILO
19.11.2020 – Neznanec je v Kamniku, z neznanim predmetom na vzvod, skozi sprednja desna vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, vseeno pa je lastniku vozila povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
19.11.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet, pri katerem je neznanec, ki je v klet vlomil z orodjem na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke in iz kleti odtujil žensko mestno kolo znamke Scirocco, tipa Siena, zelene barve z nameščeno leseno košaro na krmilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

KAZEN ZA PLANINCA
Ekipa gorske reševalne službe je izvedla reševanje planinca, ki je pod Kokrškim sedlom skrenil iz poti, pri tem pa mu je na travnatem skoku spodrsnilo, zaradi česar je padel kakih 20 metrov globoko, se poškodoval in za nekaj časa izgubil zavest. Po klicu na pomoč je drugi planinec obvestil regionalni center za obveščanje, ti pa gorsko reševalno ekipo, ki so poškodovanega planinca transportirali v dolino na zdravljenje. Planincu bo izdan plačilni nalog po zakonu  o nalezljivih boleznih (prehod med občinami).

PREPOVEDANO DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
20.11.2020 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku tri občane, ki so prišli na omenjeno lokacijo z namenom druženja in popivanja. Na kraju so bili seznanjeni s kršitvijo odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, prejeli pa so tudi plačilne naloge po zakonu o nalezljivih boleznih.

(PRE)GLASNA GLASBA
21.11.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki bo naknadno prejel plačilni nalog.

ŽALJIVI MOŽ
21.11.2020 – Policisti so posredovali pri družinskem sporu, tekom katerega se je mož nedostojno vedel do svoje žene in jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih se je njegova soproga počutila prizadeto in užaljeno. Nesramni mož bo, zaradi kršitve javnega reda in miru, dobil plačilni nalog, upamo pa, da mu bo po plačilu kazni ostalo še za kak spravni šopek, ki ga bo v opravičilo prinesel svoji užaloščeni ženi.

PIJANI BOSANEC JE OSTAL BREZ AVTOMOBILA
22.11.2020 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 0.77 mg/l alkohola. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik tujec – državljan Bosne in Hercegovine, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo zaseženo tudi vozilo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA REG. TABLIC
22.11.2020 – Neznani storilec je iz parkiranega vozila na Groharjevi ulici v Kamniku odtujil obe registrski tablici in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.