Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prisilna privedba, žurerka iz Komende in najden iPhone

Policijska kronika: Prisilna privedba, žurerka iz Komende in najden iPhone

Policisti so pred roko pravice prisilno privedli občana, ki ni dvigoval sodne pošte, zasegli nekaj malega droge, pomirili žur v Komendi ter razvneta partnerja v Rožičnem, pošteni najditelji pa so našli pozabljen denar in izgubljen telefon.

Kronika PP Kamnik (od 21. do 27. 11. 2022)

ZLORABA BANČNE KARTICE
21.11.2022 – Neznani storilec je na neugotovljen način prišel do podatkov bančne kartice, s katero je opravil več nakupov na spletni strani Aliexpres. Ugotovljeno, da oškodovani občan svoje kartice ni uporabljal pri spletnih nakupih, niti je ni vnašal na splet, zato policisti predvidevajo, da je bil občan žrtev tako imenovanega skiminga, pri katerem tolovaji, denimo pri dvigu gotovine na bankomatu, s skeniranjem podatkov pridobijo podatke o kartici. Sledijo zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
21.11.2022 – Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Kakšno drogo so zasegli, policisti ne poročajo.

VLOM V LOKAL V ŠMARCI
22.11.2022 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v lokal v Šmarci, v katerega je vlomilec vlomil skozi stranska plastična vrata ter vanj vstopil, nato pa si postregel menjalnim denarjem, ki se je nahajal v predalu točilnega pulta. Policisti tatinskega tolovaja še iščejo, o tem, če ga je nečedno početje morda tudi užejalo, pa ne poročajo.

REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
22.11.2022 – Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte, zaradi česar je bila oseba po hitrem postopku odpeljana na sodišče. Še je pravica na tem svetu in pred zakonom smo vsi enaki, navdušeno vzklikajo pošteni kamniški občani.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
22.11.2022 – Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo, če bo le-ta pozitivna, pa bodo kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Kakšno drogo naj bi imel v posesti kršitelj policisti ne poročajo, saj se najbrž nočejo zameriti kamniškemu „zeliščarskemu cehu“.

ŽURERSKO RAZGRAJANJE V KOMENDI
22.11.2022 – Policisti so v Komendi obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi poslušanja glasne glasbe in kričanja, s čemer je bil moten nočni mir in počitek. Gromoglasni kršiteljici, ki je delovnim ljudem in občanom kratila spanec, so policisti izdali plačilni nalog, mogoče pa bi se jo izplačalo prijaviti tudi na „talente“.

GLASEN PARTNERSKI SPOR V ROŽIČNEM
23.11.2022 – Policisti so posredovali v Rožičnem, kjer je strastna ljubezenska vročica tako silovito prevzela partnerja, da sta se jela, na veselje sosedov, jezično obdelovati in prerivati, s čemer je bil kršen javni red in mir. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

BLIŽNJE SREČANJE S PROMETNIM ZNAKOM
24.11.2022 – Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo voznice, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojene hitrosti odneslo v prometni znak v krožišču, saj ga silovito „poljubila“ s prednjim delom vozila. Prometni znak je pod težo nepričakovanega bližnjega srečanja klonil, povzročiteljici nesreče pa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
25.11.2022 – Poštena občanka se je oglasila na policijski postaji ter policistom izročila denar, ki ga je našla na bankomatu v Supernovi Kamnik. Policisti so denar shranili, občan oz. občanka, ki je denar pozabil v reži bankomata, pa se lahko zglasi na PP Kamnik in denar prevzame.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
25.11.2022 – Policisti so imeli (bogsigavedi kje) v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo snov bodo policisti poslali v analizo, v primeru pozitivnega rezultata, pa bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Za kakšno drogo naj bi šlo, policisti ne poročajo.

POŽAR V KOMENDI
26. 11. 2022 – Policisti so bili obveščeni o požaru v Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so ob objektu zagoreli plastični zabojniki za smeti, ogenj pa se je nato razširil še na nadstrešek in fasado objekta. Pod nadstreškom sta bili parkirani tudi dve osebni vozili, ki sta v požaru prav tako pogoreli. Na objektu in vozilih je nastala večja materialna škoda. Policisti so opravili ogled kraja, ker pa vzrok požara še ni bil potrjen, nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN MOBILNI TELEFON NA RAKOVIH RAVNEH
25.11.2022 – Na policijski postaji se je zglasil pošteni občan, ki je policistom izročil moder mobiln telefon znamke Iphone, s SIM kartico mobilnega operaterja T2, ki ga je našel na parkirišču na Rakovih ravneh pod Veliko planino. Policisti so telefon shranili, občan oz. občanka, ki je telefon izgubil, pa ga lahko prevzame na PP Kamnik.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve