Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Težke jezične krave, družinski nasilnež in sprti sosedje

Policijska kronika: Težke jezične krave, družinski nasilnež in sprti sosedje

Minuli teden so se kamniški policisti, med drugim, ubadali s sprtimi sosedi, družinskim nasiljem in prometnimi nesrečami, obravnavali pa so tudi primer jezičnih krav, ki so poškodovale osebno vozilo.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 19. 9. 2020)

SPOR ZARADI RAZDELITVE SKUPNEGA PREMOŽENJA
14.09.2020 – Policisti so posredovali v Volčjem Potoku, kjer je prišlo do spora zaradi razdelitve skupnega premoženja. Le-to je namreč tako razburilo bivšega partnerja, da je udaril prijaviteljico. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SPOR MED SOSEDI V KAMNIKU
15.09.2020 – Policisti so intervenirali v Kamniku, kjer je sosed razgrajal po hodniku, vpil in prijaviteljico odrinil v steno. Sledi zbiranje obvestil, kršitelju pa bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDENO KOLO
16.09.2020 – Na Cankarjevi cesti v Kamniku je bilo najdeno kolo znamke BTWIN črne barve, model RockRider 520. Policisti so napisali zapisnik o najdenih predmetih, občana, ki omenjeno kolo pogreša pa naprošajo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik in ga z dokumenti oz. ustreznimi dokazili prevzame.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
16.09.2020 – V Komendi je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena traktor in osebno vozilo, v nesreči pa sta se vozili oplazili z ogledalom in priklopnikom. Ob prihodu policistov je bil kraj nesreče spremenjen, ker pa sta voznika podala nasprotujoči se izjavi, pa so policisti o dogodku napisali uradni zaznamek.

POMOČ ONEMOGLI OSEBI
17.09.2020 –
Policisti so Kamniku s pomočjo gasilcev in ekipe nujne medicinske pomoči vstopili v stanovanje, v katerem so na tleh našli občana, ki zaradi poškodbe ni mogel vstati. Občan je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje, policisti pa so na kraju izdali potrdilo o vstopu v stanovanje.

PROMETNA NESREČA V STRANJAH
18.09.2020 – Pri trgovini v Stranjah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA DRUŽINSKEGA NASILNEŽA
18.09.2020 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, pri čemer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, nanjo vpil, jo žalil, v preteklosti pa jo je večkrat fizično napadel, s tem ravnanjem pa jo je spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in zoper nasilneža podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA PRI OBNOVI STREHE
19.09.2020 – Pri obnavljanju strehe na objektu v Kamniku je delavec opravljal dela na strehi, pri tem pa stopil na salonitno ploščo, ki se je pod njegovo težo zlomila. Delavec je posledično padel skozi zlomljeno salonitno ploščo, vendar je, zaradi uporabe ustrezne varovalne opreme za delo na višini, obvisel tik pod streho, na katero je nato splezal sam, je pa zaradi sunka pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TEŽKE KRAVE SO Z JEZIKOM POŠKODOVALE VOZILO
19.09.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in pokazal poškodovano vozilo, ki so poškodovale krave z jezikom in lastno težo. Oškodovanec je dogodek prijavil zaradi uveljavljanja škode na zavarovalnici.