Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ubežniki, pribežniki, spori in maske

Policijska kronika: Ubežniki, pribežniki, spori in maske

Kamniški vozniki močno pogrešajo „avtomobilčke“ iz lunaparka za kloštrom, v Mostah straši “Bruce Lee”, Afganistanci so se v Črni počutili kot doma, policisti pa morajo, kljub temu, da še ni pustni čas, vse večkrat posredovati tudi zaradi “nesoglasij” z maskami.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 12. 9. 2021)

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
6. 9. 2021 – Občan iz Kamnika je v Radomljah, na bankomatu pred trgovino TUŠ, našel pozabljen denar. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, pozabljivi občan oz. občanka, pa lahko pozabljen denar prevzame na PP Kamnik.

TERMALNA NERODA
6. 9. 2021 – Policisti na parkirišču Term Snovik obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je povzročil neznani vozniški nerodnež, ki je trčil v pravilno parkirano vozilo, nato pa jo s kraja „podurhal“ kolikor so ga nesle pnevmatike, ne da bi lastniku poškodovanega vozila pustil svoje podatke. Policisti bodo „termalno nerodo“ poskušali izslediti, upamo pa, da nerodnež plava bolje, kot vozi, saj si ne želimo, da bi ob njegovem naslednjem obisku morda poročali o utopitvi.

HITER IN NERODEN
6. 9. 2021 – Še en primer prometnega „podri in ucvri“, so kamniški policisti obravnavali tudi na parkirišču „za kloštrom“ v Kamniku, kjer je neznani junak butnil pravilno parkirano vozilo in pobegnil s prizorišča, ne da bi pustil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila, če je še kaj pravice na tem svetu, pa jim na pomoč utegne priskočiti tudi zavetnik frančiškanske cerkve sv. Jakob, ki je zavetnik romarjev in popotnikov, saj bi škododelni šoferski nerodi zagotovo privoščili romanje do roke pravice.

PROMETNA NESREČA V NEVLJAH
6. 9. 2021 – V Nevljah je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročil voznik, ki so ga policisti, za njegove vozniške spretnosti, nagradili s plačilnim nalogom.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VRHPOLJAH
6. 9. 2021 – Policisti so na Vrhpoljah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je vlomilec vlomil skozi garažno okno, nato pa iz hiše odtujil gotovino. Nepovabljenega tatinskega obiskovalca bodo policisti poskušali izslediti in ovaditi na pristojnem državnem tožilstvu.

INTERVENCIJA ZARADI NENOŠENJA MASKE V MERCATORJU
6. 9. 2021 – Policisti so posredovali v Mercator centru v Kamniku, kjer je prišlo do nesoglasja glede nošenja oz. nenošenja maske. Ker je šaljivi pustni čas še daleč, je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA ZARADI NENOŠENJA MASKE NA ZAVODU ZA ZAPOSLOVANJE
7. 9. 2021 – Policisti so posredovali na Zavodu za zaposlovanje V Kamniku, kjer je prišlo do nesoglasja glede nošenja maske. Ker živimo v časih, ko zamaskiranic prosto vstopajo tudi na pošto ali banko, pa je bil kršitelju je izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SPOR TASTA IN SNAHE
7. 9. 2021 – Da „tamladi in tastari“ včasih ne gredo skupaj, so se policisti tokrat prepričali tekom intervencije, ki so jo izvedli na Dobajevi ulici v Kamniku, kjer sta si „v lase skočila“ tast in snaha. Policisti so spor pomirili, kršitelju pa izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

SPRTI SESTRI V MEKINJAH
7. 9. 2021 – Policisti so posredovali v Mekinjah, kjer sta si sestri, bržkone tudi v veselje sosedov, na precej neobičajen način izkazovali neizmerno sestrsko ljubezen. Ker tovrstno izkazovanje sestrske naklonjenosti ni skladno s pravili o javnem redu in miru, je bilakršiteljici izdan plačilni nalog.

AFGANISTANCI V ČRNI
7. 9. 2021 – Policisti so v naselju Črna pri Kamniku obravnavali kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, saj so v tovornjaku našli tri državljane Afganistana. Afganistanci so se med domorodci v Črni najbrž počutili kot doma, kljub temu pa bodo policisti vse skupaj še nekoliko raziskali, nato pa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TESTIRNI „HOTSPOT“
7. 9. 2021 – Policisti so bili obveščeni o požaru zabojnika pri Domu kulture Kamnik, v katerem se je izvajalo hitro testiranje na COVID. Požar se je nato razširil še na kombinirano vozilo ter dve osebni vozili, ki sta bili parkirani v bližini zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Kamniška Bistrica in Duplica. Policisti zaradi “vzpostavitve vroče testirne točke” nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA NA GLAVNI CESTI MOSTE – BRNIK
8. 9. 2021 – Policisti so na regionalni cesti Moste – Brnik, izven naselja Lahovče, obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
8. 9. 2021 – Policisti so na Jakopičevi ulici posredovali v zasebnem stanovanju, v katerem je prišlo do kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju, ki je najbrž preveč glasno žuriral, je bila izrečena denarna globa.

BRUCE LEE V MOSTAH
9. 9. 2021 – Policisti so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Mostah, kjer je neznani storilec večkrat brcnil in udaril po osebnem avtomobilu. Ko je sprostil svojo napetost, je s kraja dogodka odšel neznano kam, policisti pa bodo moščanskega Bruce Lee-ja poskušali izslediti.

TATVINA TORBICE Z VSEBINO
9. 9. 2021 – Neznani storilec je iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru pred Mercator centrom v Kamniku, odtujil torbico z vsebino in jo popihal v neznano.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA LJUBLJANSKI ULICI
9. 9. 2021 – Policisti so na Ljubljanski ulici v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, z nepravilnim premikom, povzročil neznani voznik neznanega vozila. Če ga policisti izsledijo, bo zagotovo olajšan za “neznano vsoto” denarja.

POGREŠANJE „AVTOMOBILČKOV“
10. 9. 2021 – Vse kaže, da kamniški vozniki nadvse pogrešajo lunapark z avtomobilčki, ki so običajno spremljali dneve narodnih noš, kajti policisti so Ljubljanski ulici, v bližini lokala Carpe diem, obravnavali še eno prometno nesrečo s pobegom. Tudi to je povzročil neznani voznik, ki je trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja pobegnil.

POSKUS TATVINE LUČI OSEBNEGA AVTMOBILA
10. 9. 2021 – Policisti so obravnavali poskus tatvine zadnje desne luči, ki jo je zlikovec poskušal odtujiti s parkiranega vozila, vendar je nato, iz neznanega razloga, od dejanja odstopil. Najbrž ni imel pravega izvijača, ga bodo pa policisti vseeno poskusili „priviti“.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
10. 9. 2021 – Neznani storilec je v Srednji vasi iz motornega kolesa odtujil registrsko tablico, nato pa s svojim plenom pobegnil. Poznavalci tuhinjske motoristične scene domnevajo, da je šlo zmikavtu najbrž na živce dejstvo, da se kak motorist po dolini sploh vozi z registriranim motorjem.

TATVINA TABLE V KAMNIŠKI BISTRICI
10. 9. 2021 – Neznani storilec je v Kamniški Bistrici odtujil obvestilno tablo, ki obiskovalce opozarja, da kopanje v izviru reke povzroča škodo. Predvidevamo, da je tabla najbrž kje „na hladnem“, na hladno pa bodo storilci poskušali spraviti tudi storilca, ki je tablo ukradel.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM PRED TRGOVINO EUROSPIN
10. 9. 2021 – Policisti so na parkirišču pred trgovino Eurospin obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. Kot smo že vajeni, je tudi to povzročil neznani voznik neznanega osebnega vozila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Naj ga vsaj koklja brcne, če ga že policisti ne uspejo izslediti.

LJUBEZENSKE TEŽAVE V ŠMARCI
11. 9. 2021 – Policisti so posredovali v Šmarci, kjer sta se med seboj sprla izven zakonska partnerja. „Golobčka“ so policisti pomirili, kršitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA PRI TC PEROVO
12. 09. 2021 – Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.