Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomi, tatvine, ponarejeni bankovci in droge

Policijska kronika: Vlomi, tatvine, ponarejeni bankovci in droge

Policisti v zadnjem času zaznavajo pojav večjega števila ponarejenih bankovcev za 50 evrov, v minulem tednu pa so obravnavali tudi več prometnih nesreč, alkoholiziranih voznikov in vlomov.

Kronika PP Kamnik (od 7. do 13. 12 2019)

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
07.01.2019 – V Mostah pri Komendi so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške. Do nesreče je prišlo zaradi nepazljivosti voznice, ki je spregledala peško, ko je ta  prečkala vozišče pri zeleni luči. Peška je ob trčenju padla po vozišču in zadobila lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

IZSILJEVANJE NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI
07.01.2019 – Na policijsko postajo se je zglasil srednješolec in prijavil kaznivo dejanje izsiljevanja v Ljubljani na glavni avtobusni postaji. Ugotovljeno, da sta se s prijateljem nahajala na postaji, ko so do njiju  pristopili trije neznani fantje, pri čemer je glavni izmed treh fantov ogovoril oškodovanca, če mu posodi telefon, kar je ta v nadaljevanju tudi storil. Ko je hotel svoj telefon nazaj, pa je neznanec od njega zahteval denar ob tem pa svojo zahtevo podkrepil še z nožem. Oškodovanec mu je nato izročil 10 evrov nakar mu je storilec vrnil telefon. Sledi kazenska ovadba.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
07.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

SPUŠČEN PES V MOSTAH
08.01.2019 – Občanka iz Komende je poklicala na policijsko postajo Kamnik  in povedala, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa, ki je imela na povodcu, pritekel nezavarovan pes, pasme nemški ovčar z dolgo dlako, katerega se je močno prestrašila. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PONAREJEN BANKOVEC
08.01.2019 – Policisti so bili s strani poslovodje NLB banke obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
09.01.2019 – Neznanec je v zdravstvenem domu Kamnik odtujil mobilni telefon znamke Iphone 6 plus in oškodovanko oškodoval za okoli 160 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KORENOVI
09.01.2019 – Na Korenovi cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ko je voznik tovornega vozila peljal po transportni poti mimo podjetja Hella, pri tem pa je, zaradi nepravilnega premika, oplazil peško. Kršitelju je bila izrečena globa po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA IZ HIŠE V PODGORJU
10.01.2019 –
V Podgorju je neznanec iz odprte stanovanjske hiše odtujil več kosov zlatnine v skupni vrednosti 1500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
10.01.2019 – V Mekinjah so policisti eni osebi zasegli neznano snov rjave barve, grudaste oblike v alu foliji-sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TEL. POŠKODBAMI  V PODHRUŠKI
11.01.2019 –
V naselju Podhruška je prišlo do prometne nesreče, ki se je zgodila zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti povzročitelja. Povzročitelja je pri vožnji odneslo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti se vozeče vozilo. Povzročitelju je bilo izdano obvestilo o telesnih poškodbah in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na  Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
12.01.2019 – V Godiču so policisti obravnavali vlom v dve stanovanjski hiši. Neznani storilec je v prvo stanovanjsko hišo vstopil skozi kletno okno, pregledal notranjost, vendar ničesar odtujil.  V drugi pa je ravno tako skozi kletno okno prišel v pritličje, kjer pregledal prostore in odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
12.01.2019 – Policisti so imeli v Šmarci v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 opravili zaseg neznane snovi rjavo-zelene barve-sum, da gre za prepovedano drogo konoplja. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.