Naslovnica / NOVICE / Pomagajmo Ninu do novega kombija

Pomagajmo Ninu do novega kombija

Nino Rakovič, ki prav danes praznuje rojstni dan, nujno potrebuje nov kombi, katerega nakup je za njegove najbližje prevelik finančni zalogaj, zato mu lahko vsi skupaj pomagamo pri nakupu kombija.

Nino Rakovič je prav poseben in zanimiv fant. Radoživ in bister, včasih navihan, predvsem pa zelo ustvarjalen fotograf, ki je, kljub temu, da je njegovo življenje že od rojstva zaznamovano s cerebralno paralizo, pripravil tudi že nekaj samostojnih fotografskih razstav, za svoje fotografije, pa je pred kratkim prejel tudi priznanje.

nino
Zaradi bolezni je Nino povsem odvisen od pomoči njegovih bližnjih, predvsem mame in brata, brez pomoči katerih bi Nino ne zmogel početi vsega, kar počne. Nina, pa je velikokrat potrebno tudi kam peljati, zaradi česar Nino potrebuje poseben kombi z dvigalom.

Stari kombi, ki je star približno toliko kot Nino, je kljub rednemu in dobremu vzdrževanju, Ninov brat Nani je namreč mehanik, dodobra načel zob časa in kombi ne bo več prestal tehničnega pregleda, saj ga je preveč načela rja, zato Nino nujno potrebuje nov kombi.

Finančni zalogaj, kakršen je nakup kombija, je za Nina in njegove najbližje resnično prevelik, zato pri nakupu novega potrebujejo našo pomoč. Če že ne za nakup celega kombija, pa vsaj toliko, da uspe Nino zbrati dovolj denarja za polog, kajti Ninov brat Nani, ki je tudi Ninov glavni šofer, je pripravljen kombi kupiti na kredit, ki ga bo odplačeval s svojim delom. Ampak, kot smo že rekli, finančno breme je za Nina in njegove najbližje preveliko.

Med prvimi, ki so se odzvali pozivu za pomoč pri nakupu novega kombija za Nina, je tudi Ninov prijatelj Sandi Rutar, ki se je v soboto podal na dobrih 2000 kilometrov dolgo pot s kolesom in svoj tokratni kolesarski podvig posvetil Ninu, ki ne bo nikoli mogel kolesariti.

sandi rutar

Čez kaka dva tedna, ko se bo Sandi vrnil s poti, bo pripravil tudi potopisno predavanje, katerega izkupiček bo namenjen skladu za nakup novega kombija. Sandi Rutar, ki Nina pozna že od malih nog, se nadeja, da bo s svojim dejanjem vzpodbudil še koga, ki bi bil pripravljen pomagati Ninu.

nino rakovic

Danes, 28. julija 2015, pa je še prav poseben dan, kajti danes ima Nino Rakovič rojstni dan in če bi mu želeli pomagati in voščiti, to lahko najlažje naredite s tem, da na transakcijski račun, ki je odprt pri kamniškem Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami, nakažete nekaj evrov, ki bodo namenjeni nakupu novega kombija.

TRR: 02312-0256852517,
odprt pri Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami (DSOSPP),
p. p. 60, 1240 Kamnik
namen: NINO kombi

Nino, vse najboljše za rojstni dan!