Naslovnica / Črna kronika / Pomoč občanu in požar zabojnika na Streliški

Pomoč občanu in požar zabojnika na Streliški

Praznična nedelja za kamniške gasilke in gasilce ni bil prav mirna, saj so domala celo popoldne in dobršen del večera preživeli na različnih intervencijah.

Pomoč občanu na Duplici

Pestra praznična nedelja se je za gasilce PGD Kamnik, okoli 12:40, začela s klicem, da se v stanovanju večstanovanjskega objekta na Duplici nahaja oseba, ki potrebuje zdravniško pomoč, vendar sama ne more odpreti vrat stanovanja. Ob prihodu gasilcev na kraj, je oseba vendarle uspela odpreti vrata, tako da gasilci niso imeli prav veliko dela, primer pa so prevzeli policisti.

Požar zabojnika na Streliški

Nekoliko kasneje, par minut pred 17. uro, so morali gasilci odhiteti na Streliško ulico, saj so prejeli obvestilo, da pri transformatorski postaji gori zabojnik za smeti. Gasilci PGD Kamnik so zabojnik za papir sicer pogasili, vendar je bil le-ta v požaru povsem uničen, medtem ko so preostala zabojnika za steklo in embalažo, še pred njihovim prihodom prisebno umaknili očividci.

Zakaj je zabojnik zagorel zaenkrat še ni znano, upamo, da vanj “po nesreči” ni zašla kaka petarda, so bili pa na kraju prisotni tudi policisti, ki bodo poskušali razvozlati vzroke požara.

Prometna nesreča na Mengeškem polju

Komaj dobro so gasilci pogasili zabojnik na Streliški, pa so dobili še obvestilo o prometni nesreči na regionalni cesti Kamnik – Mengeš, kjer je, zaradi izsiljevanja prednosti, prišlo do trka dveh vozil, o katerem smo pisali že v našem prejšnjem prispevku.