Naslovnica / NOVICE / Poročni list ne preteče – slovesnost za kamniške diamantne, biserne in zlate zakonce

Poročni list ne preteče – slovesnost za kamniške diamantne, biserne in zlate zakonce

Danes so v Marjanci, oz. v prostorih Društva upokojencev Kamnik, za zakonske pare, ki v zakonski zvezi vztrajajo že več kot pol stoletja, priredili manjšo slovesnost na kateri so bila kamniškim diamantnim, bisernim in zlatoporočencem, podeljena simbolična priznanja.

Simbolična priznanja sta zakoncem jubilantom podelila predsednik DU Kamnik Vinko Polak in župan Marjan Šarec, v šali pa bi lahko rekli, da so zakonci, ki tudi že več kot šest desetletij vztrajajo v zakonskem jarmu, prejeli priznanja za posebne dosežke. Dandanes so namreč, spričo popularnega koruzništva, redke že same poroke, medtem ko so dolgotrajne zakonske zveze že tako redke, kot da mladoporočenci v poročne prstane vgravirajo tudi rok trajanja in ne zgolj datuma poroke.

P1080727

Na fotografiji: Diamantni par DJURAŠEVIČ ANA IN GABRIJEL, biserni par SUHADOLC MARIJA IN RADO v družbi župana Marjana Šarca, predsednika DU Vinka Polaka in gospe Marije Berlec.

Spričo tega je bilo popoldansko druženje s starimi pari še toliko bolj prijetno, še posebej za tiste, ki gremo že nekolikanj v cvet, pa se še vedno oklepamo samskega stanu, saj nas misel na doživetje morebitne zlate poroke privlači že iz statističnih razlogov, da drugih radosti, ki jih prinaša urejeno zakonsko življenje, sploh ne omenjamo.

Župan je vsem zakoncem iskreno čestital in dejal, da so nam lahko za vzgled, saj so znali potrpeti in držati skupaj tudi v časih, ki so znali biti tudi precej slabši od današnjih, ko ne znamo potrpeti in vse preveč radi jamramo, čeprav imamo še vedno vsega polno rit. No, župan sicer ni uporabil ravno teh besed, saj se je izrazil mnogo lepše in bolj vljudno, so ga pa stari zakonci prav dobro razumeli kaj je hotel reči, četudi je bil v nagovoru precej kratek, in sicer z dobro utemeljenim razlogom, saj je dejal, da je še nekoliko premlad, da bi jim lahko kakorkoli solil pamet, za kar so ga prisotni nagradili s prešernim smehom in aplavzom.

P1080722

Nihče od prisotnih, ki so prejeli priznanja, župana, ki je po funkciji tudi matičar, ni poprosil, da bi preveril veljavnost oz. morebitno pretečenost poročnega lista, zato radi verjamemo, da nameravajo v zakonskem stanu vztrajati še naprej. Obilo zdravih in zadovoljnih skupnih zakonskih let, pa jim želimo tudi mi.

Slovesnost za zakonce jubilante, ki jo je besedno povezala Milenka Brajer, so s svojimi nastopi popestrili člani Folklorne skupine Kamnik, harmonikar Karel Kutner, ljudske pevke Predice ter mlada recitatorka Mina, zakonci pa so prijetno popoldne zaključili s skupno večerjo in medsebojnim druženjem.

 

Prireditve so se udeležili:

DIAMANTNI PAR: DJURAŠEVIČ ANA IN GABRIJEL

BISERNI PAR:   SUHADOLC MARIJA IN RADO

ZLATI PARI:   BERLEC ANTONIJA ZVONKA IN BLAŽ, BROJAN JOŽI IN FRANC, GRABOVAC SMILJA IN MILAN, KLEMEN MARIJA IN MARJAN, MENČAK PAVLA IN JOŽE, REPNIK IVA IN ZDENKO, TROBEVŠEK IVANKA IN ANTON, URŠIČ ANTONIJA IN JOŽE, ZAJC MARIJA IN PAVEL IN ZORE ANI IN STANISLAV

Vse ostale pare, ki se zaradi bolezni ali kakšnega drugega vzroka niso mogli počastitve udeležiti, bodo članice socialne komisije DU obiskale na domu v naslednjih dneh, in sicer:

Diamantna para: Dolinšek Jožefo in Franca, Iskra Blanko in Marjana; biserna para: Osolnik Marijo in Abina, Pungerčar Fani in Antona ter zlate pare: Balantič Marijo in Janeza, Jurjevič Marijo in Janeza, Svetelj Regino in Franca in Urankar Antonijo in Ivana.

Vsem parom iskreno čestitamo!