Naslovnica / NOVICE / Praznik Marije Snežne na Veliki planini

Praznik Marije Snežne na Veliki planini

Na Veliki planini je vedno luštno, ta vikend pa še posebej, saj se že od petka naprej vrstijo številne prireditve, ki so v veselje tako domačim, kot tudi tujim obiskovalcem

Dnevi okrog praznika Marije Snežne že od nekdaj predstavljajo vrhunec pašne in turistične sezone na Veliki planini, prelepa planina pa je v teh dneh deležna še posebej velikega števila obiskovalcev.

praznik trnica 141

Nič drugače ni niti danes, saj je planina preplavljena s številnimi obiskovalci, ki se na prizorišču pred „Parlamentom“ Pašne skupnosti Velika planina prav imenitno zabavajo ob dobri ponudbi, ki so jo pripravili člani Kulturnega društva Viharnik, katere člani, že od dopoldanske maše v kapelici Marije Snežne, z veselimi vižami polnijo velikoplaninsko plesišče. Za popestritev dogajanja skrbi tudi Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik, ki s prazniko trniča vabi v Preskarjovo muzejsko bajto, kjer je organiziran prikaz izdelave trniča, tamkajšnji vodič pa z velikoplaninskimi zgodbami navdušuje številne obiskovalce med katerimi je tudi precej tujih turistov.

praznik trnica 184

Vzdušje je sproščeno in prav prijetno, vreme pa je kot nalašč za gorsko veselico, četudi občasen hladni veter obiskovalce dobrodošlo opozarja, da se nahajajo v hribih, kamor je potrebno s seboj vzeti vsaj kako vetrovko.

praznik trnica 201

Veselje na Veliki planini se bo v Velikem stanu na Veliki planini zagotovo nadaljevalo vse do večera, če ne kar pozno v noč, kaj več o dogajanju pa bomo zapisali, ko se vrnemo v dolino.

praznik trnica 259

X