Naslovnica / Črna kronika / Pri jutranji evakuaciji prebivalcev bloka v Mengšu sodelovali tudi kamniški gasilci

Pri jutranji evakuaciji prebivalcev bloka v Mengšu sodelovali tudi kamniški gasilci

Navsezgodaj zjutraj je v spodnjih prostorih bloka na Kolodvorski ulici v Mengšu izbruhnil požar zaradi katerega so morali, tudi s pomočjo gasilske avto-lestve, evakuirati okrog 60 prebivalcev, nekaj pa so jih morali, zaradi zastrupitve z dimom in drugih zdravstvenih težav, oskrbeti tudi reševalci nujne medicinske pomoči.

Natančni vzroki požara sicer še niso povsem znani oz. raziskani, po prvih razpoložljivih podatkih pa je v kletnih oz. spodnjih prostorih bloka zagorel motor in manjši kup smeti, zaradi česar se je, kljub hitri intervenciji gasilcev, po celem objektu razširil gost in strupen dim, ki je ogrožal prebivalce.

Spričo tega so gasilci iz PGD Mengeš, Topole, Loka pri Mengšu ter PGD Kamnik in Moste pri Komendi, ki so sodelovali v učinkoviti in dobro usklajeni gasilski   intervenciji, tudi z uporabo avto lestve in navadnih lestev, evakuirali kakih 60 prebivalcev, ki so jih začasno namestili v bližnjem gasilskem domu.

pozar kolodvorska menges 1

Devetim občanom, ki so se nadihali gostega dima, pa so, zaradi zastrupitve z dimom in drugih zdravstvenih težav, morali pomagati reševalci NMP Domžale in Kamnik, pri čemer je bilo nekaj oseb preventivno prepeljanih tudi v na urgenco v Ljubljano.

 

Vzroke požara bodo poskusili ugotoviti policisti.