Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pri Lazah

Prometna nesreča pri Lazah

Danes, okrog 12.30, je pri Lazah v Tuhijski dolini prišlo do prometne nesreče, v kateri se je poškodoval voznik osebnega vozila.

Do prometne nesreče je prišlo domala tik pred pred pred naseljem Laze, kjer je voznika osebnega vozila Peugeot, ki je vozil iz smeri Šmartnega proti Lazam oz. proti domu v Špitaliču, iz zaenkrat še neznanega vzroka, na domala ravnem cestišču iz svojega voznega pasu  zavil na nasprotni vozni pas in ob bankini cestišča, kjer je s kolesom zadel v betonski odtočni jašek, kar je povzročilo, da se je vozilo prevrnilo in na boku pristalo na cestišču.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Šmartno v Tuhinju, PGD Zgornji Tuhinj in PGD Kamnik, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, iz prevrnjenega vozila s tehničnim posegom rešili voznika, ga oskrbeli ter mu do prihoda reševalne ekipe NMP Kamnik nudili prvo pomoč. Ob tem so gasilci na vozilu odklopili tudi akumulator in posuli iztekle motorne tekočine z vpojnim sredstom.

Poškodovanega, vendar zavestnega voznika, so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje, vzroke in okoliščine prometne nesreče, pa bodo poskušali natančneje ugotoviti policisti.