Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča s smrtnim izidom

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Poročali smo že o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila 20. oktobra v naselju Vrhpolje pri Kamniku. Pri nesreči so posredovali tudi kamniški gasilci, ki ob tovrstnih posredovanjih zagotovo nimajo enostavnega, predvsem pa ne lahkega dela. Kljub njihovemu hitremu posredovanju so bile poškodbe voznice osebnega vozila, ki je po trčenju ostala ukleščena v vozilu, prehude in je zaradi poškodb preminila na kraju nezgode.

Gasilci so v svojem poročilu zapisali:

“Ob 16.46 nas je Regijski center za obveščanje Ljubljana obvestil o prometni nezgodi v naselju Vrhpolje pri Kamniku, kjer je prišlo do trčenja med osebnim vozilom in tovornjakom. Po trčenju je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Na mesto intervencije je odšlo 15 gasilcev s 4 vozili: PV-1, GVC 16/25, HTV in TRV-2D.

Po prihodu na kraj smo mesto nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, nudili pomoč ekipi Nujne medicinske pomoči Kamnik pri reanimaciji poškodovane osebe, odklopili akumulatorja, nudili asistenco policiji pri obravnavanju nesreče ter sanirali cestišče po odvozu vozil s strani avtovleke. Ena oseba je poškodbam podlegla na kraju nezgode. Na poziv se je odzvalo 25 gasilcev, intervencija je trajala 3 ure.”

Vir in fotografije: PGD Kamnik

 

Uradno poročilo policije (Vir: www.policija.si)

20. 10. 2014 okoli 16.35 se je na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v Vrhpolju pri Kamniku, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 61 letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz Kamnika proti Ločici, ko je v Vrhpolju nenadoma zapeljala levo na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pravilno v smeri svoje vožnje pripeljal 33 letni voznik tovornega avtomobila. V čelnem trčenju je bila voznica osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju nesreče umrla.