Naslovnica / Črna kronika / Prometna nezgoda v Soteski

Prometna nezgoda v Soteski

Kamniški gasilci so bili nekaj minut pred 18. uro obveščeni, da je njihova pomoč potrebna v Soteski, kjer je v potoku pristalo vozilo.

Ob prihodu na kraj se je k sreči izkazalo, da ne gre za kako hujšo prometno nesrečo, ampak zgolj nezgodo, če že ne kar precejšnjo smolo voznika terenskega voznika, ki se je na ozki cesti nekoliko preveč desno umaknil nasproti vozeči starejši voznici.

Pri umikanju ga je, po njegovih besedah, namreč zavedlo gosto grmičevje, ki raste iz nezavarovanega betonskega korita in daje vtis žive meje, tako da je voznik z minimalno hitrostjo pri umikanju desno nehote zapeljal preko roba cestišča in pristal naslonjen na manjšem mostičku.

Na pomoč vozniku in vozilu vlečne službe, ki večjega terenskega vozila samo ni moglo varno izvleči, so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so, na prvi pogled zgolj nekoliko poškodovano vozilo, dvignili nazaj na cestišče.

V nezgodi je nekaj škode utrpela zgolj pločevina, najpomembnejše pa je, da v nezgodi tokrat ni bil nihče poškodovan.

Kljub temu, da se je tokrat vse skupaj izteklo razmeroma srečno, pa bržčas ne bi bilo prav nič narobe, če bi pristojni razmislili o tem, da se precej nevaren, predvsem pa neopazen rob na novo urejenega cestišča, ki se konča z betonskim koritom potoka, v prihodnje, vsekakor še preden kdo pade v strugo in se poškoduje, morda zavaruje tudi z zaščitno ograjo.