Naslovnica / ŠPORT / Prvo uspešno tekmovanje v izvedbi Judo kluba Komenda je navdihnilo mlade tekmovalce

Prvo uspešno tekmovanje v izvedbi Judo kluba Komenda je navdihnilo mlade tekmovalce

V nedeljo 2.10.2016 se je v Športni dvorani Komenda odvijalo prvo judo tekmovanje v zgodovini Komende. Organiziral ga je domači Judo klub Komenda, ki je po skupnem številu točk tudi osvojil 1. pokal.

Na drugo mesto so se z odličnimi borbami povzpeli Ljubljančani iz Judo kluba Tatami, bron pa je slavil prav tako ljubljanski Judo klub Sokol. Vseh 120 tekmovalcev, ki so prihajali še iz JK Žiri, JK Gorica in ŠD Polyteam se je razvrstilo v tri starostne kategorije: Judo vrtec, ki so tekmovali v sumo borbah, mlajši cicibani/ke in cicibani/ke, ki so tekmovali v ne-wazi (parterni borbi) ter mlajši dečki in mlajše deklice, ki so obiskovalcem in navijačem že pokazali prave judo borbe. Tekmovanje je potekalo na treh borilnih površinah, kjer so sodili sodniki: Stražiščar Dušan, Stražiščar Miha in Judnič Dušan. Mlade tekmovalce je z obiskom počastil tudi župan Občine Komenda g. Stanislav Poglajen, ki je podelil pokale trem najuspešnejšim klubom.

judo-komenda-6

 

Tekmo je obiskala velika množica ljudi. Prisotni so se lahko dejansko od blizu spoznali z judom, ki je bil do nedavnega še precej nepoznan šport v kamniško-komendski regiji. Nekaterim je šport vzbudil zanimanje in s tem je Judo klub Komenda pridobil nekaj novih članov in simpatizerjev kluba. Tekmovalci so širši javnosti prikazali, da je ta borilna veščina zelo primerna za motoričen razvoj otrok in mladine.

Katarina Kumer