Naslovnica / KULTURA / Razstava starih gat: Spodi n’č, gor pa b’l mau

Razstava starih gat: Spodi n’č, gor pa b’l mau

V galeriji Dika na Maistrovi ulici je bila sinoči, v sklopu spremljevalnih prireditev 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, odprta zanimiva ter celo duhovito zabavna razstava starega spodnjega perila.

Bržkone si nekdanji lastniki, še posebej pa ne lastnice razstavljenih kosov spodnjega prerila niso nikoli predstavljali, da bodo njihovi najintimnejši kosi garderobe, ki se jih je nekdaj bolj skrivoma celo pralo in sušilo, deležni javne pozornosti oz. da bodo razstavljeni v razstavišču.

Nadvse zanimivo razstavo starega spodnjega perila, katere ogled marsikateremu obiskovalcu na usta zvabi tudi iskren nasmeh, porodi številna vprašanja, obudi spomine ter morebiti zbudi tudi kako navihano pogrošno misel, kajti vsaj nekateri razstavljeni kosi spodnjega perila bi utegnili dobro služiti še danes, je ob sodelovanju Likovnega društva Senožeti, kot že kar nekaj podobnih, pripravila avtorica razstave ter ljubiteljska zbiralka oblačilne dediščine Veronika Pogačar.

Razstavo je, ob spremni besedi avtorice, kulturnega antropologa dr. Tomaža Simentingerja ter etnologa dr. Bojana Knifica, odprl v.d. župana Igor Žavbi, v imenu gostiteljev, Likovnega društva Senožeti, pa je zbrane pozdravila predsednica društva Daniela Šraj, samo odprtje razstave pa je bilo popestreno tudi z glasbenim programom.

Ogled zares zanimive, predvsem pa nekoliko drugačne razstave, vam iz vsega srca toplo priporočamo, ogledate pa si jo lahko v Galeriji Dika, ki bo v ta namen odprta v soboto, 1. septembra in nedeljo, 2. septembra, od 10. do 16. ure ter v četrtek, 6. septembra, od 17. do 20. ure, v petek, 7. septembra, v soboto, 8. septembra in v nedeljo, 9. septembra, pa od 10. do 19. ure.