Naslovnica / NOVICE / Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Gozd

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Gozd

V soboto, 23. februarja 2019, je potekal redni letni občni zbor PGD Gozd. Zbrane članice in člane, gasilsko mladino in goste je nagovoril predsednik društva Simon Golob, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku. Članice in člani društva, zadolženi za posamezna področja, so v svojih poročilih predstavili opravljeno delo v preteklem letu.

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, občinski svetnik Sandi Uršič, predstavnica Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič, predstavnik Gasilske zveze Kamnik Jure Jemecin predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Ob samem občnem zboru je župan Matej Slapar v svojem govoru pohvalil opravljeno delo društva v preteklem letu, še posebej na področju nabave nove gasilske avtocisterne, ki jo je društvo v začetku oktobra prevzelo v uporabo. Poudaril je, da je za uspešno ukrepanje ob požarih in drugih naravnih nesrečah pomembna sodobna opremljenost in gasilska tehnika brez katere si dandanes ne moremo predstavljati poleg strokovne usposobljenosti gasilcev uspešnega dela na področju lokalne službe varstva pred požarom.

 

Zato je še posebej pohvalil vodstvo društva, da so v lanskem letu uspeli zbrati dodatna sredstva krajanov, donatorjev in skupaj z Občino Kamnik nabaviti novo gasilsko avtocisterno GVC 16/25. Pohvalil je tudi njihovo aktivno sodelovanje na drugih prireditvah in prireditvah v okviru krajevne skupnosti in vpetosti v dogajanje v kraju. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela jim je zaželel  uspešno delo v letu 2019.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik