Naslovnica / NOVICE / Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Sela pri Kamniku

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Sela pri Kamniku

V soboto je potekal redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Sela pri Kamniku. Zbrane člane in članice, gasilsko mladino in goste je nagovoril predsednik društva Franc Vrankar, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku Andreju Matjanu. V poročilih je bilo predstavljeno opravljeno delo na organizacijskem in operativnem področju v preteklem letu, člani društva pa so soglasno potrdili vsa poročila in sprejeli program dela za leto 2019. 

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, predstavnica Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič, Vilko Dobovšek iz Gasilske zveze Kamnik, predstavniki sosednjih gasilskih društev PGD Srednja vas in PGD Gozd, predsednik Lovske družine Sela, predsednik Športno kulturnega društva Sela, predsednik Krajevne skupnosti Sela pri Kamniku Primož Pirc in predstavniki pobratenega društva PGD Dolga Gora.

 

Ob samem občnem zboru  je župan Matej Slapar v svojem govoru pohvalil opravljeno delo društva v preteklem letu, kar je bilo razvidno iz prebranih poročil društva. Poudaril je, da je za operativno delo pomembna poleg organizacije in usposobljenosti tudi dobra tehnika brez katere si ne moremo predstavljati učinkovite javne gasilske službe. Zato je še posebej pohvalil vodstvo društva, da so v lanskem letu uspeli zbrati sredstva donatorjev in kupiti novo vozilo za prevoz moštva ter tako okrepili vozni park društva. Pohvalil je tudi njihovo sodelovanje na drugih prireditvah in dogodkih v okviru krajevne skupnosti ter njihovo vpetosti v dogajanje v kraju. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela jim je zaželel uspešno delo v letu 2019.

 

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik