Naslovnica / ŠPORT / Rezultati mednarodnega lokostrelskega turnirja »VERONICA’S CUP 2021«

Rezultati mednarodnega lokostrelskega turnirja »VERONICA’S CUP 2021«

Konec tega tedna je v Kamniku v potekal mednarodni turnir v tarčnem lokostrelstvu v organizaciji Lokostrelskega kluba Kamnik. Na letošnji že 5. »Veronica’s Cup« tekmi je kljub izrednim razmeram tekmovalo več kot 150 tekmovalcev iz 15 držav, ki so se pomerili 15 kategorijah.

Po številu medalj je bila najboljša Slovenija z 12 medaljami, pred Avstrijo s petimi medaljami in Dansko s tremi medaljami. Zlate medalje so Sloveniji priborili Anja Šarec v kategoriji kadetinje ukrivljeni lok, Katja Šarec v kategoriji kadetinje sestavljeni lok, Viktor Primožič Gogala v kategoriji kadeti sestavljeni lok, Gašper Štrajhar v kategoriji člani ukrivljeni lok in moška ekipa sestavljeni lok v sestavi Aljaž Matija Brenk, Tim Jevšnik in Staš Modic.

V kategoriji člani sestavljeni lok je 2. mesto dosegel Aljaž Matija Brenk, 3. mesto pa Staš Modic. Med kadetinjami ukrivljeni lok je bila druga Nina Corel, tretja pa Metka Obljubek. Srebro sta dobila Andraž Samec med kadeti ukrivljeni lok in Kristjan Prodan v kategoriji mladinci ukrivljeni lok, Teja Habjan pa je dobila bronasto medaljo v kategoriji mladinke ukrivljeni lok. Srebro je šlo tudi slovenski moški ekipi ukrivljeni lok, ki so jo sestavljali Den Habjan Malavašič, Žiga Ravnikar in Gašper Štrajhar, ki jih je premagala avstrijska ekipa, medtem ko se je ženska ekipa v sestavi  Urška Čavič, Špela Ferš in Ana Umer uvrstila na 3. mesto. Premagali sta jih ekipi Danske in Slovaške.

 

Pobuda za organizacijo takšnega tekmovanja je bila dana v Lokostrelskem klubu Kamnik pred leti z namenom omogočiti mladim tekmovalcem izkušnje z velikih tekmovanj na domačem terenu. »Veronica’s Cup« je od takrat presegla vsa pričakovanja, saj gre za edinstveno tekmovanje v Evropi in za eno najodmevnejših odprtih slovenskih tekmovanj v svetu lokostrelstva, ki šteje za uvrstitev na svetovno rang lestvico.

Lokostrelski klub Kamnik

Galerija fotografij:  https://veronicas-cup.org/gallery/

REZULTATI: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=8326