Naslovnica / NOVICE / Rok Traven je postal zmagovalec 13. Pokala narodnih noš, naj ljudski godec pa je Matic Jeraj

Rok Traven je postal zmagovalec 13. Pokala narodnih noš, naj ljudski godec pa je Matic Jeraj

Včeraj je na 48. Dnevih narodnih noš potekalo tudi harmonikarsko tekmovanje za Pokal narodnih noš. Absolutni zmagovalec je postal Rok Traven, ki je tako prejemnik 13. pokala narodnih noš, na drugo mesto se je uvrstil Benjamin Krhin, na tretje pa Nejc Pirc. Naj ljudski godec pa je postal Matic Jeraj. Zmagovalce je določila tričlanska strokovna komisija v sestavi Janez Fabjan, Majda Golob in Matjaž Poljanšek.

 

Tekmovanje je sicer potekalo v štirih kategorijah. V kategoriji do 10 let je zmagal Jure Cerar, na drugo mesto se je uvrstil Gašper Pleško. V kategoriji od 11 do 16 let je zmagal Matic Jeraj, sledita mu Gašper Štajner in Žiga Žagar. V kategoriji od 16 do 45 let pa je najbolj navdušil absolutni zmagovalec Rok Traven, sledita Benjamin Krhin in Nejc Pirc. V najstarejši kategoriji starih nad 45 let pa je navdušil Stane Makovec, na drugo mesto se je uvrstil Jože Dolenc, na tretje pa Alojz Murgelj.

Obiskovalci so ulice Kamnika zapolnili že dopoldan, ko se je pričela sejemska prodaja in ko je na odru nastopil Papirniški pihalni orkester Vevče. Popoldan je kratka ploha za hip zmotila ulično dogajanje v Kamniku. Kljub temu je program na glavnem odru potekal nemoteno, za čas padavin se je prekinila samo ulična prodaja.

Obiskovalce so navdušili navdušila Folklorna skupina Tine Rožanc ter različni ansambli, dan pa se je zaključil z večerno zabavo za katero so poskrbeli Pop Design, Gušti in Skalp.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: Klemen Brumec

OPOZORILO: Organizatorji festivala so na prireditvi opazili nezakonito prodajo srečk, ki so jo prijavili policiji. Ker srečelova ni v programu, organizatorji obiskovalce opozarjajo, naj prodajalcem srečk ne nasedajo, na njihov morebitni ponovni pojav pa opozorijo redarje ali policiste.