Naslovnica / NOVICE / Še zadnja četvorka pred maturo

Še zadnja četvorka pred maturo

Pojoč in vriskajoč ter v spremstvu harmonike, je dopoldne na Glavni trg prihrumela letošnja generacija maturantov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, kjer so družno zaplesali tradicionalno maturantsko četvorko.

Dobro razpoložene maturante in maturantke je na Glavnem trgu pričakala množica radovednih staršev, sorodnikov in naključnih mimoidočih, ki so z zanimanjem pospremili mladostniško radoživost ter ob pogledu na plesalce v najlepših letih z nostalgijo obudili spomine na svoje mlade dni in čase, ko so bili maturanti tudi sami.

Letošnjo generacijo maturantk in maturantov sta na Glavnem trgu pozdravila ravnateljica GSŠRM Bernarda Terstenjak, ki je prišla na trg skupaj s povorko, in župan Marjan Šarec, ki je v nagovoru dijakom zadnjega letnika zaželel obilo uspeha na maturi in srečo v nadaljnjem življenju.

Maturanti in maturantke so se na Glavnem trgu najprej zavrteli ob taktih tradicionalne četvorke, nato pa še v ritmih nekaterih drugih plesov, katerih znanje so lahko preizkusili že na nedavnem maturantskem plesu, medtem ko jih matura, glavni preizkus znanja pred vstopom v svet odraslih, še čaka.

Naj ga čim bolje in čim uspešneje opravijo!