Naslovnica / NOVICE / Slovenska bakla: Z obiskom bakle v naši občini … vse do Tokia!

Slovenska bakla: Z obiskom bakle v naši občini … vse do Tokia!

Kamnik je znova potrdil svoj športni duh s podpisom pisma o nameri, ki sta ga včeraj podpisala Matej Slapar, župan Občine Kamnik  in Aleš Remih, vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Ljubljana Kamnik, in tako uradno podprl vseslovenski športni projekt Slovenska bakla.

Na podpisu sta bila prisotna tudi Robert Prosen, predsednik Športne zveze Kamnik, ki bo nosilec projekta in Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. S »štafetno« predajo bakle bomo tudi v Kamniku skupaj širili olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti in upanja.

Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in v prav toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin. Predvidoma jo bo poneslo 10.000 tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12.000 km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia. Potovanje slovenske bakle bo trajalo predvidoma od 11. aprila do 9. julija 2021, iz Raven na Koroškem do Maribora, od kjer bo poletela v Tokio. V Kamniku bo štart etape 6. maja 2021.

Projekt Slovenska bakla je pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018 doživel premierno izvedbo, za Tokio 2020 pa ga je organizator nadgradil v vseslovenskega. Načrtujejo, da bo Slovenska bakla poleg Kamnika med aprilom in julijem prihodnje leto obiskala vse slovenske občine, povezala mlade tekače, rekreativne športnike, občanke in občane Kamnika ter kamniške in slovenske vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. Kamnik se je z veseljem odzval, da skupaj uresničimo njihov cilj.

Kamniški športniki in športna društva se pridružujemo njihovemu prepričanju, da lahko prav slovenski šport po zahtevnem obdobju epidemije, s katerim se prav vsi soočamo v tem letu, pred olimpijskimi igrami v Tokiu prihodnje leto znova združi in poveže vse Slovenke in Slovence. Zato bo Slovenska bakla na svoji poti po Sloveniji obiskala prav vse slovenske občine in prižgala luč ne le našim olimpijcem, ampak tudi vsem nam.

Matej Slapar, župan Občine Kamnik je po podpisu pisma o nameri poudaril: »V teh časih tako Kamnik, Slovenija kot svet potrebujemo pozitivne in optimistične projekte kot je Slovenska bakla. Blizu mi je sporočilo, da olimpijski ogenj širi upanje in nas povezuje. Z veseljem temu projektu tudi v našem Kamniku dajemo krajevni pečat v mozaiku vseslovenskega športa in se z veseljem odzivamo vašemu povabilu. Kot rekreativni športnik in ljubitelj košarke, z veseljem sprejemam vaše povabilo, da kot prvi simbolno predam baklo kamniškim športnicam in športnikom, občankam in občanom. Kamnik je vendarle mesto olimpijcev, na katere smo izjemno ponosni in se nam bodo pridružili pri simbolnem teku s slovensko baklo.«

Projekt bo v celoti koordiniran in voden s strani OKS-ZŠZ ob podpori 15-ih regijskih pisarn in zunanjih izvajalcev. »Kamnik se je s podpisom pisma o nameri aktivno vključil v projekt in bo povezal kamniške športnike, občanke in občane. Kamnik je mesto vrhunskih, rekreativnih in ljubiteljskih športnikov. Kamnik je mesto, kjer biva zdrav duh v zdravem telesu. Tako bomo tudi mi pokazali, da smo v letu 2021 povezani, optimistični in skupaj podpiramo slovenski šport, ki nam prinaša ogromno pozitivnega. Naša aktivna vloga pri projektu Slovenska bakla bo tako skupaj z olimpijski igrami Tokio 2020 pomembno zaznamovala prihodnje olimpijsko leto. Pridružujemo se izjavi organizatorja Slovenske bakle, da imata šport in olimpizem moč, da nas povežeta in vzbudita pozitivne občutke, ki jih bodo naši vrhunski športniki nagradili z izjemnimi dosežki v deželi vzhajajočega sonca,« je pomen tega vseslovenskega športnega dogodka povzel Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter – pred tem –  dolgoletni vodja športa na tem zavodu.

Nina Irt, ZTŠK Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve