Naslovnica / NOVICE / Snežinka dobrih želja prižgala iskrice v otroških očeh

Snežinka dobrih želja prižgala iskrice v otroških očeh

Današnje pozno popoldne je staro mestno jedro Kamnika postalo center popolnih decembrskih družinskih doživetij, v mestu se je namreč odvijal Novoletni otroški bazar, že sedmi po vrsti.

bazar-2016-18

raznično dogajanje so danes zaznamovali predvsem otroci, saj je Vrtec Antona Medveda Kamnik, v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik pripravil bazar, katerega cilj je bila dobrodelnost. Vsa zbrana sredstva bodo namreč namenjena v sklad vrtca.  Glavni trg so preplavili otroci in starši, stojnice pa so ponujale pisano paleto ročno izdelanih daril za obdaritev najdražjih, ki so bili s srčnostjo narejeni izpod pridnih rok vzgojiteljic in njihovih nadobudnih varovancev. Mali navihanci so prebudili tudi grofično Veroniko, ki se je skupaj z mamutom podala po praznično okrašenih mestnih uličicah in se veselila pisane druščine otrok.

bazar-2016-55

Praznično vzdušje se je nadaljevalo na glavnem odru z Otroškim pevskim zborom Vrtca Antona Medveda Kamnik, zbrane pa je ob pravljičnem dogajanju pozdravila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar in pohvalila rekordno število malih pevcev, bilo jih je namreč kar 175, zahvalila se je vsem zaposlenim za izvedbo bazarja in vsem obiskovalcem zaželela lepe praznike.

 Dobrim željam se je pridružil župan Marjan Šarec in dejal:«Spoštovani obiskovalci, dragi otroci in starši, v tem prazničnem decembru se bo veliko dogajalo in danes smo s tem večerom začeli. December je za marsikoga najlepši mesec in verjamem, da tudi za vas. Decembra nosijo dobri možje, izrekamo si dobre želje, predvsem pa nam je vsako leto v veselje gledati in poslušati ta čudovit program, ki ga pripravijo naši najmlajši iz vrtca. Želim vsem, da bi preživeli lepe praznike, v letu, ki prihaja pa vse dobro in da bi se izpolnilo čim več vaših in naših želja. Hvala lepa.«

bazar-2016-61

Ko se je dan prevesil v prav poseben večer, je iz čarobne knjige želja priletela  mala snežinka z otroško predstavo Snežinka dobrih želja, program bazarja je kot dobra vila povezovala znana slovenska glasbenica Damjana Golavšek, ob koncu pa na oder povabila tudi Dedka Mraza, ki so ga otroci z vzkliki in pesmicami priklicali na Glavni trg.

bazar-2016-35

355. dan v letu je tako minil v znamenju otroškega smeha, razigranosti in veselja, Pravljični Kamnik pa bo do izteka starega leta ponujal pestro dogajanje, zato vabljeni, da se nam pridružite.

Sabina Romšak,
Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik

 

Fotogalerija