Naslovnica / ŠPORT / Športna senzacija: Košarkarska reprezentanca Vrhpolja premagala Stranje

Športna senzacija: Košarkarska reprezentanca Vrhpolja premagala Stranje

Tradicionalni, že 21. maratonski 12-urni spopad med reprezentancama Stranj in Vrhpolja, ki je v soboto potekal na športnem igrišču v Stranjah, je tokrat pripadel ekipi Vrhpolja, ki je ekipo Stranj ugnala z rezultatom 673 : 830.

Ljubitelji zabavnih obšportnih dejavnosti, ki so že od samih začetkov spremljajo tradicionalni 12-urni košarkarski maraton med Stranjami in Vrhpoljami, so bili, okrog poldneva, ob pogledu na vmesni rezultat na semaforju prepričani, da je prišlo do tehnične okvare semaforja, saj je bilo, glede na tradicijo zadnjih nekaj srečanj, kar težko verjeti, da imajo Vrhpolje, in to na tujem terenu, občutno prednost pred Stranjami.

12ur kosarke 2016 5

Vsak dvom o morebitni vprašljivosti rezultata na analognem semaforju, pa je bil nemudoma razbit ob pogledu na zapisnikarsko mizo, saj je bila odgovorna naloga, na podlagi bogatih izkušenj iz preteklih dvajsetih srečanj, zaupana generaciji preverjeno zanesljivih sodnikov, ki jim zakon še ne dopušča zlorabe alkoholnega dopinga.

Ob pogledu na sestavo obeh ekip je bilo moč ugotoviti, da je domala neverjetna prednost gostujočega moštva rezultat trdega dela strokovnega vodstva reprezentance Vrhpolja, katere menedžer je, bržčas z obljubo devic in posesti v fari sv. Jurija ob jezeru, v ekipo pripeljal številne tuje reprezentante, ki so občutno okrepili moštvo.

 

Ekipa župnije Stranje proti reprezentanci neveljske nadškofije tako ni imela večjih možnosti, dasiravno je njihov zavetnik sv. Benedikt na pomoč poklical še zakalškega Florijana, ki je v popoldanskih urah jel iz svoje golide zlivati vodo v potokih, kar bi morda lahko, v dobrobit domačega moštva, pripomoglo k ponovitvi rezultata in zgodbe iz leta 2004, ko sta se, ravno tako zaradi obilnih padavin, reprezentanci sporazumno razšli z neodločenim izidom.

12ur kosarke 2016 1

To se letos ni zgodilo, kar gre pripisati infrastrukturnemu razvoju Stranj, saj se je košarkarski maraton, v izogib tveganju, da kak igralec utrpi poškodbo zaradi udara strele, popoldan iz zunanjega igrišča preselil v športno dvorano stranjske osnovne šole, kjer se je 12urni košarkarski mnogoboj odvil do končnega rezultata 673 : 830, v korist gostujoče ekipe iz Vrhpolja, ki si za zmago zasluži vse čestitke.

12ur kosarke 2016

Naporna športna prireditev, ki je v nadaljevanju še posebej izmučila prekaljene člane obeh veteranskih ekip, se je zaključila s skromno slovesnostjo ob prepevanju starih ljudskih pesmi iz obeh far, ki jih SAZAS-u k sreči še ni uspelo polastniniti ter tradicionalnim večernim ognjemetom, ki je vsaj za nekaj časa pregnal oblake poraza in razsvetlil nebo nad Stranjami.

12ur kosarke 2016 7

Kakorkoli že, organizatorjem košarkarskega maratona 12ur košarke – Stranje : Vrhpolje je, ob velikodušni pomoči sponzorjev, med katerimi se spodobi omeniti vsaj tiste največje: Radenska d.d., Exsoterm d.d., Goldi d.o.o. in Calcit d.d., uspelo uspešno izpeljati že 21. športno-zabavno prireditev, ki vsako leto dobrodošlo in izmenično poživi družabni utrip Vrhpolja in Stranj.