Naslovnica / Črna kronika / Srhljivo: Kdo je na stezo v gozdu nad Srednjo vasjo nastavil izjemno nevarno kovinsko past

Srhljivo: Kdo je na stezo v gozdu nad Srednjo vasjo nastavil izjemno nevarno kovinsko past

Nemajhno srečo, da se ni huje poškodovala, je imela danes sprehajalka v gozdu nad Srednjo vasjo, ko je med sprehodom po gozdni stezi stopila na nevarno železno past z ostrimi, nekaj centimetrov visokimi špicami, ki jo je tamkaj nekdo, bogsigavedi s kakšnim namenom, nekdo namenoma nastavil.

Le vprašamo se lahko kakšna zloba, maščevalnost ali zamera je gnala osebo, ki je v gozdu nad Srednjo vasjo, nekako na Srenjski oz. Loški gori, na gozdno stezo nastavil izjemno nevarno kovinsko ter doma izdelano železno past z velikimi in ostrimi bodicami, na katero je danes nesrečno stopila naključna sprehajalka.

Kot smo uspeli izvedeti, so nesrečni sprehajalki, pod listjem skrite železne špice predrle podplat, k sreči pa se sprehajalka pri temni huje poškodovala.

S fotografij je moč razbrati, da se nevarna naprava oz. past, že katere izdelava je od njenega zlobnega kreatorja zahtevala kar nekaj časa, nameščena oz. zabodena v gozdno stezo pa se tamkaj najbrž ni nahajala prav dolgo, saj je rja še ni pretirano načela, vari pa so videti še precej sveži.

 

K sreči jo je nesrečna sprehajalka, kljub manjši poškodbi in uničenemu obuvalu, še kar srečno odnesla, saj bi se zgodba, z nekaj manj sreče, lahko končala tudi precej huje. Ne upamo se namreč niti pomisliti kaj bi se lahko zgodilo, če bi na omenjeno skrito kovinsko past skočil ali celo padel kak otrok.

Upamo, da bodo zlohotnega hudodelneža, ki je izdelal in na gozdno stezo nastavil past, čim prej uspeli izslediti ter ustrezno kaznovati tudi organi pregona, saj je takšno početje, ne glede na razloge in okoliščine, ki so ga gnale k takšnemu, skrajno podlemu dejanju, v vsakem primeru neopravičljive.

Vsem sprehajalkam in sprehajalcem, ki se na sprehod podajo v gozdove nad Srednjo vasjo, pa priporočamo pazljivost, saj obstaja možnost, da danes odkrita past ni edina. Še posebej zaradi tega, ker so bile podobne, le bolj improvizirane špice z žeblji, najdene na vaški cesti skozi Srednjo vas, ko so potekala dela na glavni cesti,  najdene že v začetku meseca marca, kar kaže na to, da ima nekdo izmed tamkajšnjih krajanov očitno precej zloben in nevaren hobi.

Vir: FB