Naslovnica / NOVICE / Strah pred korona virusom: V Kamniku so zadnje zaščitne maske pošle že dopoldne

Strah pred korona virusom: V Kamniku so zadnje zaščitne maske pošle že dopoldne

Četudi na Kamniškem, niti v Sloveniji, vsaj zaenkrat, še ni potrjene okužbe s korona virusom, je tudi med prebivalci krajev pod Kamniškimi planinami zaznati vse večjo zaskrbljenost. Le-ta se, denimo, odraža tudi s tem, da v Kamniku že od dopoldneva naprej ni več ni možno kupiti zaščitnih mask.

Trenutno oz. že kar nekaj dni so na Kamniškem, tako kot tudi drugje po Sloveniji, najbolj vroča prodajna roba zagotovo najrazličnejše zaščitne maske, ki pa jih na običajnih prodajnih mestih v Kamniku ni več moč kupiti, saj so zadnje zaloge, kot smo na več mestih preverile same, pošle že v dopoldanskih urah.

Kot so nam povedali prodajalci na različnih prodajnih mestih, je povpraševanje po zaščitnih maskah izjemno. V prodajalni Sanolabor v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandija, jim je zaloga medicinskih mask pošla že pred dnevi, podobno pa je tudi v kamniških lekarnah.

Zadnje medicinske zaščitne maske, ki naj bi pogojno zaščito nudile le ob rednem menjavanju in drugih preventivnih oz. samozaščitnih ukrepih, kot so redno umivanje, dezinfekcija rok ipd., so bile na Kamniškem, nekaj pred poldnevom, prodane v Tosamini Beli štacunci na Ljubljanski cesti, ki jo je velika večina kupcev danes obiskala prav z namenom, da kupijo zaščitne maske.

Iz povpraševanja niso izvzete niti delovne zaščitne maske in respiratorji, kakršni se običajno  uporabljajo v gradbeništvu in industriji, saj je med občani in občankami Kamnika vlada izjemno povpraševanje tudi po tovrstnih maskah, tako da jih je v kamniški poslovalnici Sam-a prav tako zmanjkalo že dopoldne.

Glede na ogromno povpraševanje po različnih zaščitnih maskah, ki vlada na območju celotne države, nam na nobenem izmed prodajnih mest, ki smo jih obiskali, niso znali povedati, kdaj bodo prejeli novo pošiljko zaščitnih mask, sicer se povsod trudijo, da bi jih dobili čim prej, vendar jih, zaradi izjemnega povpraševanja, vsaj trenutno ni na razpolago niti pri njihovih dobaviteljih.