Naslovnica / NOVICE / Težave z internetnim dostopom v Stahovici

Težave z internetnim dostopom v Stahovici

Prebivalci Stahovice in okoliških zaselkov so že nekaj dni odrezani od virtualnega sveta, saj se soočajo z motnjami oz. nedelovanjem internetnih in telefonskih povezav.

Nedelovanje telefonskih in internetnih povezav, pa ne povzroča težav zgolj zasebnim, ampak še večje tudi poslovnim uporabnikom storitev, ki brez internetne povezave domala ne morejo, ali pa vsaj zelo težko, opravljajo svojo dejavnost, vse skupaj pa pozvroča tudi precejšno nejevoljo. Zato je bil klicni center Telekoma Slovenije v minulih prazničnih dneh domala zasut s klici in vprašanji, kdaj bodo težave odpravljene.

Za pojasnilo smo Telekom Slovenije zaprosili tudi sami, vendar smo prejeli zelo splošen odgovor, da bodo težave odpravljene takoj, ko bo mogoče. Neuradno smo izvedeli, da naj bi imeli delavci, ki odpravljajo okvaro, ki naj bi jo povzročilo obilno deževje, težave s posameznimi lastniki zemljiš, zaradi večjega potrebnega posega, pa čakajo tudi na soglasje ARSA, medtem ko nam je Nataša Osolnik, Telekomova predstavnica za stike z javnostmi, na naša vprašanja posredovala odgovor oz. pojasnilo, ki se glasi:

“Na območju Stahovice prihaja do motenj v delovanju internetnih storitev, saj je močno deževje v preteklem tednu zamočilo zemeljski kabel, do česar je prišlo zaradi poškodbe izolacije kabla. Sodelavci na terenu si prizadevajo, da bi napako odpravili v čim krajšem času, vendar je za to potreben večji gradbeni poseg, za katerega je potrebno pridobiti ustrezna soglasja. Vsekakor pa bomo storili vse, da bomo v okviru naših možnosti in pristojnosti napako odpravili čimprej. Uporabnike vljudno prosimo za razumevanje.”

Kdaj točno bodo težave odpravljene nam s Telekoma zaenkrat še niso znali odgovorili, so pa pojasnili, da so bili s težavami uporabnikov na območju Stahovice seznanjeni 27. aprila zvečer.

“Včeraj popoldne je sodelavcem na terenu uspelo dokaj natančno locirati poškodbo in se z lastnikom zemljišča dogovoriti za izvedbo del, tako da bomo napako odpravili predvidoma danes tekom dneva.”

V zvezi z morebitno oddolžitvijo za moteno delovanje, pa so pojasnili:

“Uporabniki so v primeru slabšega delovanja ali nedelovanja storitev upravičeni do določenega nadomestila, kar je opredeljeno v pogojih uporabe naših storitev in v Samoregulacijskem kodeksu o nadomestilih za nedelovanje ali slabše delovanje javnih komunikacijskih storitev operaterjev javnih komunikacijskih storitev v RS. Vsako nedelovanje storitev lahko uporabniki 24 ur na dan prijavijo s klicem na brezplačno številko 080 1000 ali po e-pošti na naslov tehnicna.pomoc@telekom.si ter podajo reklamacijo na prejeti račun, ki jo pošljejo na e-naslov reklamacije@telekom.si.

Poslovnim uporabnikom svetujemo, da se obrnejo na naše svetovalce, lahko tudi s klicem na številki 080 8000 in 080 7070 ali prek e-pošte info@telekom.si, da lahko preverimo in predlagamo možne rešitve.”