Naslovnica / NOVICE / Tretji dan Jadranja za jutri 2016

Tretji dan Jadranja za jutri 2016

Spet smo se zbudili v krasno jutro. Po zajtrku in morski učni uri so mladi udeleženci najprej porisali zahvalne dopisnice z morskimi motivi, po lastnem navdihu. Te dopisnice smo poslali na naslove sponzorje, donatorjev in ostalih podpornikov projekta.

Nato so vsi udeleženci projekta na listek papirja napisali svojo največjo željo, ki smo jih nato vse skupaj zapečatili v steklenico želja. Ko je bilo vse to za nami je bil že prijetno topel dan, ki je kar vabil na morje.

jadranje za jutri 2016 dan 3 31

Odpluli smo v smeri svetilnika Porer. Na poti do tja smo pluli v najrazličnejših formacijah in izvedli nekaj sinhronih manevrov. V bližini svetilnika Porer smo zapluli v krogu, na palubo ene od jadrnic je prišel Kapitan Kljuka in na sredino vrgel steklenico želja. V upanju, da steklenica pride v prave roke in da se nam izpolnijo skrite želje smo jo pustili za seboj in odpluli proti zalivu Portič. Ponovili smo skupinsko sidranje z vsem, kar paše zraven; kopanje, veslanje, supanje, druženje, kosilo, počitek in spet morske radosti.

jadranje za jutri 2016 dan 3 22

Okrog štirih smo odpluli nazaj proti marini, kjer so se takoj začele priprave na zaključni večer in malo po osmi uri je bilo vse nared. Vse prisotne je najprej pozdravil predsednik društva SAPPA Darko Malež. Toplo je pozdravil tudi goste iz zavoda za otroke s posebnimi potrebami iz Pule, ki so se z največjim veseljem odzvali našemu vabilu.

jadranje za jutri 2016 dan 3 2

Za njim je nastopil čarovnik Mister Lee, ki je s svojimi čarovnijami navdušil vse prisotne. Program se je nadaljeval z nastopi posameznih šol oz. učencev. Sledil je srečelov, v katerem so bile vse srečke dobitne, dobitke pa so donirali različni podporniki letošnjega projekta. Med izžrebanimi dobitki je bilo nekaj res krasnih. Od plavalnih part, pa do raftinga na Soči pa do panoramskega poleta z motornim letalom.

jadranje za jutri 2016 dan 3 43

V tekmovanju, ki je bil namenjen spremljevalcem se je najbolj izkazal tandem iz Zavoda za slepo in slabovidno mladino iz Ljubljane. Priboril si je panoramsko vožnjo po Ljubljanici za 50 oseb z barko Bober Marine in sliko z motivom jadrnic, ki jo je narisal in doniral Kamničan Marjan Novak Škatla. Uradni del je bil s tem končan in prišel je čas za Palačinka Party.

jadranje za jutri 2016 dan 3 35

Kuharska sekcija SAPPE je s svojimi odličnimi palačinkami poskrbela, da ni bilo nikogar, ki si ne bi obliznil prste. Kdor je želel je lahko tudi zaplesal, kajti party brez glasbe seveda ni noben party…

Besedilo in fotografije: ŠD Sappa