Naslovnica / ŠPORT / Triatlonci Trisporta zelo uspešni na Hrvaškem

Triatlonci Trisporta zelo uspešni na Hrvaškem

Za zaključek letošnje triatlonske sezone, se je že malo okrnjena ekipa Trisport dolgoprogašev odpravila v Istrski Vrsar, kjer je tekmovanje na srednjem triatlonu (ali Pol Ironmanu)  štelo tudi za državno prvenstvo Triatlonske zveze Slovenije.

Okrnjeni udeležbi so botrovali letošnje čudne razmere, jesenski porast okužb, pozen datum, isti vikend kot Ljubljanski maraton, je pa vedno lepo nastopiti v teh jesenskih dneh še na morju.

Tekma je bila, z izjemo plavalnega dela (1,9 km), zelo težka. Predvsem 90 km kolesarski del po Istrskih cestah in tudi 21 km sprehajalne poti ob morju ni ravno za raztek.  Zato so bili časi skoraj za pol ure slabši ob ”običajnih”.

Največji podvig je uspel naši Tanji Kompan, ki je osvojila naslov absolutne državne prvakinje. Fantje so pa starostnih skupinah osvojili kar celo serijo – Matic Romšak (55-59 let) zlato medaljo,  Tomaž Pilih (45-49) srebrno in Jan Lipovšek (20-29) bronasto. Prav tako je bron okoli vratu okrasil tudi štafeto v postavi Nataša Nolde plavanje, Sebastjan Podbevšek kolo in Leon Obreza tek.

 

Uspešen zaključek kar uspešne sezone torej. Sedaj pa prehod iz tekmovalne cone v rekreativno cono udobja. Jesen zna biti še lepa.

Miro Kregar