Naslovnica / Črna kronika / »Tunjška žurerka« kljub globam ne počiva
Simbolična fotografija.

»Tunjška žurerka« kljub globam ne počiva

 Veseli december je v prejšnjem tednu tudi uradno potrkal na naša vrata, kar pogosto pa trka tudi na vrata kamniških policistov, ki utegnejo v prihodnjih dneh imeti še več dela kot običajno. V minulem tednu so že uspeli zaseči petarde, posredovati v sporu med očetom in hčerjo, iz prometa odstraniti pijanega voznika, ponovno pa so obiskali tudi staro znanko naše policijske kronike, neumorno »tunjiško žurerko«, ki s predvajanjem preglasne glasbe že nekaj časa moti večerni mir tamkajšnjih prebivalcev.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 28. novembra do 5. decembra 2016)

OČE NAD HČI POKLICAL POLICISTE
28.11.2016 – Policisti so bili poslani na intervencijo v Podhruško odkoder je klical prijavitelj in prijavil, da je na obisk prišla njegova hči s katero sta se med pogovorom sprla. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

POŽAR NA KLAVČIČEVI ULICI
29.11.2016 – Na Klavčičevi ulici v Kamniku je prišlo do požara v stanovanju. Ugotovljeno je bilo, da je v občanka sušila oblačila v sušilnem stroju, ko je prišlo do stika na električni napeljavi sušilnega stroja in s tem posledično do požara. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Duplica. Nastala je materialna škoda za okoli  2000 evrov.  Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
30.11.2016 – Policista sta v naselju Podgorje imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG PETARD
30.11.2016 – V Komendi sta policista imela v postopku mladoletnika kateremu so bila pri postopku zasežena pirotehnična sredstva in sicer 5 komadov večjih petard. Po ekspertizi sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku .

ZASEG NEZNANE  POSUŠENE SNOVI
30.11.2016 – Policisti so imeli v Komendi v postopku mlajšega občana, kateremu je bil zasežen alu zvitek z neznano snovjo rastlinskega izvora (sum konoplja). Snov bo poslana na analizo in po ugotovitvah analize sledi zoper občana ustrezen ukrep.

TUNJIŠKA ŽURERKA NE POČIVA
01.12.2016 – Ponoči je na območju Tunjiške Mlake stanovalka v stanovanjski hiši znova predvajala glasno glasbo, ki je bila za ostale stanovalce zelo moteča, saj so si želeli nočnega miru in počitka, zaradi česar so morali poklicati na pomoč policiste, ki so stanovalko zaradi preglasnega predvajanja glasbe ponovno oglobili.

Vsega naveličani prebivalci Tunjiške mlake menda razmišljajo, da bi Miklavžu naročili, naj njihovi sokrajanki, ki je očitno velika ljubiteljica glasbe, prinese dobre slušalke.

ZAGORELO NA PODSTREŠJU STANOVANJSKE HIŠE
02.12.2016 – Policisti so bili poslani na eno izmed Kamniških ulic, kjer je prišlo do požara na podstrešju stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je na podstrešju stanovanjske hiše prišlo do pregrevanja dimnika iz nerjaveče pločevine in posledično do tlenja izolacije in lesene obloge.

Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik. Nastala je materialna škoda za okoli 2000 evrov.  Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOMILEC ODNESEL ZA 8000 EVROV ROBE
03.12.2016 – Policisti so obravnavali vlom v pisarno podjetja v Mostah. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči z vrtanjem okvirja okna vlomil v pisarno podjetja  ter iz notranjosti odtujil predmete v skupni vrednosti 8000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.