Naslovnica / NOVICE / Urgence ne damo: Velika stavka pacientov v Kamniku bo hkrati tudi protest za ohranitev urgence

Urgence ne damo: Velika stavka pacientov v Kamniku bo hkrati tudi protest za ohranitev urgence

»Velika stavka pacientov« bo v torek, 10. januarja 2023, potekala tudi pred kamniškim zdravstvenim domom, kamniški protestniki pa napovedujejo, da nameravajo, v okviru kampanje »Ustavimo rušenje javnega zdravstva« ter pod geslom “Urgence ne damo!”, odločno zahtevati tudi ohranitev kamniške urgence.

Gibanje »Glas ljudstva« je v sporočilu za javnost zapisalo, da so desetletja zanemarjanja pravic in interesov pacientk in pacientov pripeljala do nevzdržne situacije v javnem zdravstvu, le-to pa je že desetletja plen različnih interesnih skupu, ki jim je skrb za paciente zadnja briga.

Posledice se kažejo tudi v tem, da je brez možnosti izbire zdravnika v Sloveniji že več kot 130.000 posameznic in posameznikov, pri čemer javni zdravstveni sistem poka po šivih, javna sredstva pa se vse bolj pretakajo k zdravnikom – podjetnikom, s tem pa v smer privatizacije zdravstva, hkrati pa stavko napovedujejo zdravniki, ki so med najbolje plačanimi v državi.

Odgovornost za nastalo situacijo v gibanju »Glas ljudstva« pripisujejo kar nekaj prejšnjim vladam, trenutna vlada pa je odgovorna, da nemudoma ukrepa in izpelje sistemske rešitve za ohranitev javnega zdravstva, saj je namreč že skrajni čas, da se v ospredje razprave o zdravstvenem sistemu postavi interese in pravice prebivalk in prebivalcev oziroma pacientk in pacientov.

V gibanju »Glas ljudstva« s kampanjo “Ustavimo rušenje javne zdravstva” zahtevajo uresničitev zahtev, ki so jih pred volitvami poslali političnim strankam, tudi napovedana stavka pacientov pa se osredotoča na pet zahtev oz. prioritet, in sicer:

  1. Dostop do izbranega zdravnika za vse;
  2. Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja;
  3. Ustavitev odtekanja javnega denarja k zasebnikom;
  4. Ukinitev oz. konec spodbujanja dvojnih praks (dvoživk);
  5. Ukinitev komercialnih zavarovanj, ki omogočajo preskakovanje čakalnih vrst.

Urgence ne damo!

Kot napovedujejo kamniški člani in simpatizerji gibanja »Glas ljudstva«, nameravajo s protestom oz. stavko pacientov, ki bo v torek, 10. januarja 2023, ob 17. uri potekala tudi pred Zdravstvenim domom dr. Jurija Polca v Kamniku, poleg zgoraj navedenih zahtev in pod geslom »Urgence ne damo«, izraziti tudi odločen »NE«, zoper poskuse ukinitve kamniške urgence ter zahtevati, da se ob predvideni oz. načrtovani reorganizaciji službe Nujne medicinske pomoči, satelitski urgentni center predvidi in uredi tudi v Kamniku.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve