Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V T-2 decembrsko praznovanje v znamenju dobrodelnosti
Gregor Štampohar, T-2 in Matija Gradišar, Društvo Junaki 3. nadstropja (na desni) na Pediatrični kliniki v okviru akcije T-2💛življenje ob predaji naprave za iskanje perifernih žil za zdravljenje otrok,obolelih za rakom

V T-2 decembrsko praznovanje v znamenju dobrodelnosti

Družba T-2 je ob zaključku decembrske dobrodelne akcije T-2💛življenje ljubljanski Pediatrični kliniki in njenemu Kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo podarila napravo za iskanje perifernih žil, ki je namenjena zdravljenju otrok, obolelih za rakom. Dobrodelna akcija je stekla na pobudo zaposlenih v T-2 in v sodelovanju z društvom Junaki 3. nadstropja. S predajo  T-2 zaključuje tritedenske aktivnosti, ki jih je za dober namen in v podporo najbolj ranljivim skupinam izvajala v mesecu decembru.

Naprava AccuVein AV500 je na Pediatrični kliniki že v uporabi

 Z akcijo T-2💛življenje, ki jo na pobudo zaposlenih izvajajo že od leta 2018, so v družbi T-2 s posluhom za najnujnejše potrebe in izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni oskrbi nudili podporo tistim, ki skrbijo za nujno medicinsko pomoč. Tako so že tretji reševalni motor junija letos predali reševalcem Prehospitalne enote Koper, pred tem pa so v preteklih dveh letih z dvema motorjema za nudenje prve pomoči že obogatili tudi vozni park reševalcev iz Ljubljane in Maribora.

Akcijo T-2💛življenje družba T-2 uspešno nadaljuje tudi v letošnjem decembru, ki ga bodo zaradi aktualne zdravstvene epidemije zaznamovale številne omejitve praznovanj. S sredstvi, ki bi jih sicer namenili za nakup poslovnih daril, bodo letos razveselili otroke in starostnike, ki sodijo med najbolj ranljive skupine. Z darili ter dostavo paketov za otroke in najstnike so prvi teden v decembru sodelovali v vseslovenski dobrodelni akciji Božiček za en dan, ki ga kot projekt kolektivnega prostovoljstva in solidarnosti organizira Zavod 364, s 300 toplimi obroki za starostnike pa zatem še z društvom Humanitarček pri projektu Rudl za #Vide.

Dobrodelnost v okviru akcije T-2💛življenje, ki je tretji teden potekala v sodelovanju z društvom Junaki 3. nadstropja, so danes z uradno predajo aparata sklenili na Pediatrični kliniki.

Kot pojasnjuje vidni član društva Junaki 3. nadstropja Matija Gradišar, si starši otrok, ki se zdravijo na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo, po svojih močeh prizadevajo pomagati pri preskrbi klinike s prepotrebno zdravstveno opremo, saj želijo svojim otrokom zagotoviti čim boljše pogoje za zdravljenje. V društvo je vključenih 160 članov, od tega je polovica otrok, junakov 3. nadstropja.

Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana bo tako odslej opremljen še z napravo AccuVein AV500 za iskanje perifernih žil, kar toplo pozdravlja tudi zdravniško osebje. Dr. Marko Kavčič je ob tej priložnosti poudaril, da so s pomočjo staršev, ki delujejo prek društva, na oddelku zdaj bogatejši za tehnološko napredno napravo. Ta na koži prikaže natančen »zemljevid« drobnih žil, ki so prostim očem sicer skrite. To je izjemnega pomena prav pri otrocih z rakom, ki imajo zaradi kemoterapije in pogostega zbadanja večkrat okvarjene in težko dostopne žile. Naprava, ki je na oddelku že v uporabi, dokazano omogoča hitrejše, učinkovitejše in s tem manj stresno nastavljanje žilnega pristopa pri najbolj ranljivih bolnikih.

(od leve proti desni) Matija Gradišar, Društvo Junaki 3. nadstropja, Gregor Štampohar, T-2 in dr. Marko Kavčič, Pediatrična klinika

Gregor Štampohar, član poslovodstva, ki v družbi T-2 pokriva prodajo in marketing, je ob predaji še dodal, da družba T-2 tudi z dobrodelnostjo izkazuje svojo družbeno odgovornost in sledi zastavljeni viziji: ”Z akcijo T-2💛življenje, ki vključuje vse zaposlene v podjetju, naše poslovne partnerje in ne nazadnje tudi uporabnike, si prizadevamo pomagati tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, še posebej pa smo tenkočutni, ko gre za otroke. Na ta projekt smo v podjetju T-2 še posebej ponosni in ga bomo z veseljem nadaljevali v letu 2021. V imenu družbe T-2 Junakom 3. nadstropja želim srečno in predvsem zdravo leto 2021, z željo, da bi čim prej okrevali in preživljali bolj brezskrbno otroštvo med svojimi vrstniki in v krogu svoje družine.”

T-2