Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Termah Snovik že lahko koristite nove turistične bone

V Termah Snovik že lahko koristite nove turistične bone

V eko svetu termalnih užitkov v Termah Snovik je že mogoče koristiti nove turistične bone BON21, ki jih je Vlada Republike Slovenije izdala z namenom odprave posledic epidemije v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi za izboljšanje gospodarskega položaja z vidika spodbujanja potrošnje v gostinstvu,  turizmu, športu in kulturi. Bone BON21 lahko koristite za nastanitve ter vse bazenske, wellness in gostinske storitve, in sicer v roku veljavnosti bonov do 31. 12. 2021. Minimalna vrednost koriščenja BON21 v termah je 10,00 €.

Vsi dnevni obiskovalci imajo tako možnost nakupa z novimi turističnimi boni za

  • kopanje v zdravilni termalni vodi in obisk Sveta Savn,
  • welness storitve za popolno sprostitev telesa in duha (klasične masaže in masaže z zeliščnimi olji, Kneipp tretmaje, sprostitvene terapije z gongi, bosonogo doživetje …),
  • gostinske storitve restavracije Potočka, kjer so na voljo sveži dnevni meniji (mesni, ribji, Kneipp) in pestra a la carte ponudba.

 

Prav tako pa se lahko koristi turistične bone z oznako TB, ki jih je Vlada Republike Slovenije izdala v letu 2020 z namenom odprave posledic epidemije v turizmu za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma. Unovčite jih lahko za nočitve ali za nočitve z zajtrkom v obdobju veljavnosti izdanih državnih vavčerjev od 19. 6. 2020 do 31. 12. 2021.

Postopek unovčevanja bonov v Termah Snovik poteka na recepciji Term (tudi za gostinske storitve), kjer boste z veljavnim osebnim dokumentom izpolnili posebni obrazec za unovčenje turističnega bona. V primeru prenosa bona na drugo upravičeno osebo pa bo potrebno izpolniti posebno izjavo. Ob vašem obisku Term Snovik in koriščenju storitev prosijo obiskovalce, da vnaprej podate informacijo za koriščenje bonov. Zaradi hitrejšega izvajanja postopka toplo priporočajo, da obrazce že vnaprej poiščete na njihovi spletni strani, izpolnite in prinesete s sabo ob obisku.

Upravičenec do turističnih bonov je oseba, ki je imela stalno prebivališče v Sloveniji na dan 13. marec 2020 (velja za TB) in oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 30. junij 2021 (velja za BON21).

Vrednost dodeljenega bona upravičencem je za TB 200 evrov (oseba, ki je bila na dan 13. marec 2020 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2020 dopolnile 18 let) in 50 evrov (vse ostale osebe). Vrednost novih izdanih bonov BON21 je 100 evrov (oseba, ki je bila na dan 30. junij 2021 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let) in 50 evrov (za vse ostale osebe).

V zakonu je določena  prenosljivost bona med upravičenčevimi sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ter med otroci in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Ne prenaša se med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Bon je prenosljiv na upravičenca na podlagi izjave. Prenosnik lahko prenese le celoten bon na upravičenega pridobitelja, ki pa mora izpolnjevati tudi pogoj stalnega prebivališča v RS na dan 13. marec 2020 (za prenos TB) oz. 30. junij 2021 (za prenos BON21). Pridobitelj bona ne sme prenesti naprej; bon se lahko prenese le enkrat.

Po trenutnih vladnih ukrepih velja, da morate dnevni obiskovalci kot nastanitveni gostje izpolnjevati enega izmed PCT pogojev (hitri ali PCR test, potrdilo o prebolevnosti ali cepljenosti).

Obiščite Terme Snovik in se prepustite termalni vodi za krepitev imunskega sistema. Blizu doma, brezskrbno in varno.

 

Besedilo in fotografije: Terme Snovik