Naslovnica / KULTURA / V Veliki dvorani Doma kulture Kamnik je včeraj po dolgem času ponovno odmevalo

V Veliki dvorani Doma kulture Kamnik je včeraj po dolgem času ponovno odmevalo

Mešani pevski zbor ODMEV je včeraj pod taktirko Anice Smrtnik izvedel in odpel svoj letni koncert, ki so ga zaradi trenutnega zdravstvenega stanja poimenovali kar koroncert.

Letni koncert mešanega pevskega zbora je potekal nekoliko drugače kakor lani in ostala leta, saj so varno razdaljo vzdrževali prav vsi, tako gledalci kakor nastopajoči. A kljub distanci je bilo v dvorani čutiti bližino, povezanost s sočlovekom in povezanost z našo deželico.

Vse včerajšnje pesmi so bile slovenske, domače viže, ki so poslušalce popeljale po najbolj skritih kotičkih Slovenije, z njimi pa se je pevski zbor z nekoliko grenkim priokusom zaradi trenutnega stanja bržkone poslovil za letošnje leto.

Spomnimo, da je zbor lansko leto doživel velike uspehe, ko so njihovi glasovi doneli na Češkem, v Belorusiji in marsikje drugje, navduševali pa so tudi doma – nato pa se je svet ustavil, z njim pa tudi vsi prihajajoči nastopi, predvsem tisti, ki so bili načrtovani v tujini. Zato je bil včerajšnji nastop še toliko bolj pomemben za poslušalce, še najbolj pa za pevce, ki so že celo leto primorani odpovedovati koncerte in nastope. Z nastopom v Domu kulture so se imeli pevci možnost posloviti s pesmijo in z njo napolniti duh tako obiskovalcem kakor tudi sebi v upanju na boljše koncertne dni.