Naslovnica / KULTURA / Večer božičnih in domoljubnih pesmi na Selih

Večer božičnih in domoljubnih pesmi na Selih

V torek, 27. 12. 2016 se je v cerkvi Sv. Neže na Selih odvil kulturni dogodek, koncert pevskih zborov, recitalov in igranja. Na zelo dobro obiskanem koncertu so se predstavili štirje zbori, trije recitatorji pesmi in trije mladi glasbeniki, ki so nas navdušili z igranjem na inštrumente. Navdušenje pa je požela tudi skupina Pod planino, ki nam je zapela in zaigrala dve čudoviti pesmi.

Omenjeni dogodek je privabil veliko število obiskovalcev, ki so po zaključku prireditve izrazili navdušenje nad koncertom. Všeč jim je bil raznolik program, ki je ponujal nekaj za vsak okus, pri tem pa ohranil osnovno nit, ki se je prepletala med božičnimi prazniki in praznikom samostojnosti in neodvisnosti.
Pri izvedbi je Športno in kulturno društvo Sela sodelovalo z gospodom župnikom, Danijelom Kaštrunom. Skupaj jim je uspelo privabiti ljudi na prireditev, ki ji je sledilo prijetno druženje ob kozarčku in prigrizku, za katerega so poskrbele skrbne selske ženske. Prav tako pa je bilo zelo uspešno tudi sodelovanje z Osnovno šolo Šmartno v Tuhinju, saj so se učenci otroškega pevskega zbora, z mentorjem Petrom Pogačarjem, udeležili koncerta, kjub temu da so bile počitnice. Z obiskom pa nas je razveselila tudi ravnateljica Jožica Hribar.

Sodelovanje društva z lokalnim prebivalstvom in društvi je dobra podlaga za uspešno izvedene projekte, ki se jih bodo lotili tudi v prihodnje, kajti idej in navdušenja jim ne manjka. Ko pa dobijo še spodbudna povratna sporočila, se zdi, da jih nič ne more ustaviti. Ob tej priložnosti vabimo vse, ki bi si želeli sodelovati vdruštvu in prispevati svoj delež v ustvarjanju novih dogodkov, da se nam pridružijo.

 

Želimo si še veliko takšnih projektov, kajti prireditve kot je bila ta in podobne, dvigajo raven kakovosti življenja v tem prelepem koščku Tuhinjske doline.

Boštjan Pivec