Naslovnica / Črna kronika / Vinjen je z motorjem trčil v gostinsko stojnico

Vinjen je z motorjem trčil v gostinsko stojnico

Mopedist, ki se je nekaj po polnoči sredi Kamnika zaletel v gostinsko stojnico na Glavnem trgu, je očitno temeljito praznoval svetovni dan piva, saj je policijska »pojoča travica« ob njegovi sapi odigrala skorajda cel koncert.

Komaj dobro so kamniški zvoniki odbili polnoč ter naznanili, da se je iztekel svetovni dan piva, je na kamniškem Glavnem trgu prišlo do prometne nesreče, v kateri sta jo skupila gostinska stojnica in mopedist. Le-ta je sinočnje praznovanje veselega pivskega dne očitno vzel nekoliko preveč zavzeto, da bi bil zmožen zanesljive in varne vožnje z motorjem, zaradi česar se je njegova vožnja po Glavnem trgu končala s trkom v gostinsko prikolico in poškodbami.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana so policisti v prvih minutah današnjega dne, ko je prišlo do nesreče, ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil po Glavnem trgu, pri tem pa, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad svojim neubogljivo poskočnim plehnatim konjičem in trčil v gostinsko prikolico, pri čemer se je, po doslej znanih podatkih, tudi lažje poškodoval.

V postopku s policisti se je izkazalo, da voznik motornega kolesa ni vozil zgolj na bencinske, ampak tudi alkoholne hlape, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da ima v svoji sapi krepkih 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišče in pomagali reševalni ekipi NMP Kamnik, ki je oskrbela »trčenega motorista«, zoper katerega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojnem okrajnem sodišču.