Naslovnica / Črna kronika / Voda je nad Mecatorjem zalila trinajst stanovanj in trgovino
Foto: PGD Kamnik

Voda je nad Mecatorjem zalila trinajst stanovanj in trgovino

Nedeljske večerne obilne padavine so stanovalcem in gasilcem največ težav povzročile zaradi neočiščenih oz. nevzdrževanih odtokov v večstanovanjskih stavbah, najhuje pa je bilo v prostorih nad Mercatorjem, kjer je voda zalila trinajst stanovanj in trgovino Intersport.

Že včeraj smo poročali, da je močan večerni naliv v Kamniku povzročil kar nekaj težav, saj so meteorne vode na več lokacijah vdirale v stanovanja in skupne prostore.

Pri tem so jo najbolj skupili stanovalci poslovno-stanovanjskega objekta na Ljubljanski cesti oz. nad Mercatorjem, kjer je meteorna voda, zaradi neočiščenih odvodov na strehi, po raznih instalacijskih jaških vdrla v trinajst stanovanj in trgovino Intersport.

 

Na pomoč stanovalcem so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so odprli in očistili odvodne jaške, zalite instalacijske jaške in dimniške tuljave so izpraznili s pomočjo vodnega sesalca, ker je v enem izmed stanovanj prišlo tudi do vdora vode v elektro instalacije, pa so v omenjenem stanovanju elektriko izklopili.

Kljub hitremu posredovanju in pomoči gasilcev, ki so preprečili nadaljnje nastajanje škode, pa je voda v stanovanjih in skupnih prostorih objekta ter trgovini Intersport, kjer so poplavo opazili šele v jutranjih urah, ko so zaposleni prišli na delo, povzročila precej gmotne škode.

Zamašenih odvodnih jaškov so se s poplavljanjem meteornih vod soočili tudi stanovalci večstanovanjskega objekta na Usnjarski ulici v Kamniku, težave pa so se umirile, ko so jim na pomoč priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so odmašili odtočni jašek in sprostili odtekanje vode.

Gasilci so na pomoč priskočili tudi stanovalcem večstanovanjskega objekta na Kranjski cesti, na katerem ravno prenavljajo dimnik, ki so ga gasilci, da so preprečili nadaljnje zamakanje, prekrili s folijo, medtem ko so na Bevkovi ulici s terase izčrpali vodo, ki je grozila, da bo poplavila stanovanje.

So se pa na Ljubljansko cesto gasilci še enkrat vrnili tudi zjutraj, ko so jih na pomoč poklicali zaposleni iz trgovine Intersport. Le-ti so namreč ugotovili, da imajo poplavljeno trgovino, gasilci pa so osebju trgovine pomagali pri odstranitvi škode, ki je nastala na spuščenem stropu in trgovskih izdelkih.