Naslovnica / NOVICE / Volitve v DZ 2022: Volilna udeležba v volilnem okraju Kamnik do 16. ure

Volitve v DZ 2022: Volilna udeležba v volilnem okraju Kamnik do 16. ure

Po podatkih Okrajne volilne komisije Kamnik je na voliščih v občinah Kamnik in Komenda do 16. ure svoje glasove oddalo 14.089 volivk in volivcev, kar je občutno več kot na državnozborskih volitvah leta 2018.

Volišča na Kamniškem je do 16. ure obiskala že 14.089 volivk in volivcev oziromanekaj več kot 52,46% vseh od 26.853 volilnih upravičencev, ki so vpisani v volilni imenik s katerim razpolaga Okrajna volilna komisija Kamnik, v katerem pa ni vključenih volilnih upravičencev iz naše volilne enote z volišč omnia ipd. zaradi česar prihaja do manjših razlik med našimi (neuradnimi) podatki in podatki Državne volivne komisije, po katerih imamo na Kamniškem 27.960 volivnih upravičencev.

Če k današnji volilni udeležbi prištejemo še glasove volivk in volivcev, ki so svojo voljo izrazili na predčasnem glasovanju; možnost predčasnega glasovanja je izkoristilo 3.144 oz. 11.70 % od 26.853 volilnih upravičencev na območju občin Kamnik in Komenda – skupaj že več kot 64% udeležba, ter volišč omnia, pa lahko z gotovostjo rečemo, da si tudi volivci iz krajev pod Kamniškimi planinami resnično želijo sprememb, saj je udeležba na letošnjih državnozborskih volitvah na Kamniškem precej boljša, kot je bila denimo leta 2018, ko je imel okraj Kamnik z 60,82 % najboljšo volilno udeležbo v državi, saj je leta 2018 do 16. ure glasovalo vsega 10.854 volivk in volivcev oz. 38,81%.

Glede na to, da so volišča odprta do 19. ure, pa smo lahko prepričani, da bodo tokratne državnozborske volitve na Kamniškem znova postregle z rekordnimi številkami o udeležbi.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve