Naslovnica / NOVICE / Vredno ogleda: Velike jaslice Denisa Kregarja s Kregarjevega

Vredno ogleda: Velike jaslice Denisa Kregarja s Kregarjevega

Na Kamniškem je moč najti kar nekaj zanesenjakov, ki jim je postavljanje jaslic predstavlja veliko veselje, zaradi česar so velike tudi njihove jaslice, katerih postavljanje včasih traja nekaj dni, ali celo tednov. Eden izmed njih je zagotovo tudi Denis Kregar, ki je letos doma, na Kregarjevem, ob pomoči prijateljev postavil ene izmed večjih in lepših jaslic.

Denisove jaslice, ki bi jih bili spričo velikosti najbrž veseli tudi v kaki veliki cerkvi, so bogato prežete s prizori iz domačih krajev, od doline, pa vse do Velike planine, lahko pa smo prepričani, da jih bo Denis v prihodnjih letih zagotovo še bolj dopolnil, še bolj nadgradil ter morda celo povečal, četudi je že v letošnje jaslice vloženega nemalo truda in dela. Da so jaslice zaščitene pred vremenom, je bilo namreč potrebno zgraditi tudi poseben nadstrešek, kar pa za zagnanega Denisa in njegove prijatelje ni predstavljalo nobene večje težave.

jaslice-denis-kregar-4

 

Se pa Denis najlepše zahvaljuje vsem, ki so mu pomagali pri postavljanju jaslic, in sicer Lojzetu Spruku z Gozda nad Kamnikom, ki je izdelal velikoplaninske bajte, Urši Kregar za dekoracijo, da so jaslice pod streho, pa so zaslužni Anže Romšak, Klemen Kregar in Mark Golob.

jaslice-denis-kregar-10

Denis Kregar s prijatelji, ki so mu pomagali pri postavljanju jaslic.

V kolikor bi si želeli Denisove jaslice v teh prazničnih dneh ogledati tudi sami, vam jih bo Denis Kregar z veseljem pokazal in razkazal, ogledate pa si jih lahko na naslovu Kregarjevo 21.