Naslovnica / NOVICE / Z evropskim prvenstvom »Po stezi pastirjev in tekačev«

Z evropskim prvenstvom »Po stezi pastirjev in tekačev«

S projekcijo dokumentarno-igranega filma, podelitvijo zahval in sproščenim ter veselem druženju ob pogostitvi, se je sinoči tudi simbolično zaključilo Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino, več kot uspešno izpeljana mednarodna športna prireditev, ki ga je julija, organiziral Klub gorskih tekačev Papež.

Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino, ki ga je poleti, ob pomoči pokroviteljev in številnih prostovoljcev, poleti organiziral Klub gorskih tekačev Papež, je bila največja, bržkone pa tudi najbolje organizirana atletska prireditev v Sloveniji, ne le letos, ampak najbrž kar v zadnjem desetletju.

Kombinacija odlične organizacije, lepega vremena ter idiličnega okolja, je porodila zares lepo, domala vzorčno prireditev, ki je obenem močno dvignila standarde tovrstnih atletskih tekmovanj. Predstavniki reprezentanc udeleženk, še posebej pa predstavniki mednarodnih atletskih organizacij, ob koncu tekmovanja namreč niso skoparili s pohvalami na račun organizacije in organizatorjev, obenem pa so delili tudi enotno mnenje, da tako dobro organizirani, obenem pa tudi lepi gorsko-tekaški prireditvi, še niso bili priča.

Evropsko prvenstvo se je s slovesno zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj najboljšim tekačem in tekačicam, resda zaključilo že 8. julija oz. dan kasneje, ko so atleti in atletinje skupaj s svojimi reprezentancami zapustili naše kraje, ampak za organizatorje prireditve delo še zdaleč ni bilo povsem končano.

Za Klub gorskih tekačev Papež in nenazadnje pa predvsem za celotno družino Papež, ki je vse skupaj vložila nemalo svojega truda, sredstev in časa, se je vse skupaj bržkone zaključilo šele včeraj, ko so v Domu kulture Kamnik pripravili slovesno predstavitev filma Po stezi pastirjev in tekačev, s produkcijo katerega so se na svojevrsten način zahvalili vsem, ki so, na takšen ali drugačen način, vsekakor pa po svojih najboljših močeh pomagali in pripomogli k realizaciji smelega in uspešno izpeljanega Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino.

Že samo prostovoljcev, ki so vsak po svojih močeh pomagali pri izvedbi prireditve, je bilo prek 400, zato najbrž ni nič nenavadnega, da je velika dvorana kamniškega Doma kulture sinoči pokala domala po šivih, saj so jo do zadnjega kotička napolnili obiskovalci, povečini takšni, ki so, vsak na svoj način, prispevali svoj čas in trud, da je Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino tako dobro uspelo.

Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, se je vsem skupaj, tako prostovoljcem, kot pokroviteljem ter tudi vsem ostalim, še posebej pa članom svoje družine, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve, še enkrat iskreno in od srca zahvalil za vso pomoč, trud in požrtvovalnost, članom širšega organizacijskega odbora, organizacijam in pokroviteljem, ki so sodelovali pri izvedbi prireditve, pa podelil tudi spominske zahvale.

 

Zahval in čestitk pa sta bila deležna tudi Dušan in Mira Papež, najprej od svojih vnukov in hčera, Gregor Benčina, član Sveta Evropske atletske zveze, z besedami, da je Dušan kot nekakšen kamniški Martin Krpan, v trenutku, ko se je pokazala možnost organizacija evropskega prvenstva v Sloveniji, domala v trenutku junaško razrešil težave in zagate slovenske atletske zveze, izročil imeniten faksimile Levstikovega Martina Krpana z ilustracijami Hinka Smrekarja. “Minister Gregor”, če se nekoliko pošalimo, Mire Papež, ki je “zakuhala” tako himno, kot tudi predvajani film, gentelmanovsko resda ni primerjal s krpanovo trpežno in zvesto kobilico, ki ga potrpežljivo prenaša naokoli, zagotovo pa odtehta vsaj dvakrat toliko. Še posebej zaradi tega, ker prireditvam v organizaciji KGT Papež že od nekdaj pridaja nek povsem drugačen, ne le športni, ampak tudi kulturno ustvarjalni pridih, kar daje njihovim športnim prireditvam še toliko večjo širino in raznolikost.

Ogledu filma in podelitvi zahval je sledila še bogata pogostitev, ki so jo pripravile dekleta in žene Aktiva podeželskih žena Kamnik-Komenda, ob kateri so se ob sproščenem druženju obiskovalci prireditve in soorganizatorji letošnje največje atletske prireditve v Sloveniji, v Domu kulture zadržali še pozno v večer.

Več pozornosti filmu Po stezah pastirjev in tekačev in njegovim ustvarjalcem, pa bomo na naših straneh posvetili v prihodnjih dneh, ko si bo moč zanimiv film pogledati tudi na naši spletni strani in uradni strani Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve