Naslovnica / NOVICE / Z letošnjim letom zaključujemo projekt »Vzpostavitev TIC točk na podeželju Srca Slovenije«

Z letošnjim letom zaključujemo projekt »Vzpostavitev TIC točk na podeželju Srca Slovenije«

Z letošnjim letom se zaključuje dvoletni projekt »Vzpostavitev TIC točk na podeželju Srca Slovenije«, ki ga koordinira Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, delno pa ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Na turističnem območju Srca Slovenije ima občina Kamnik najbolj razvejano in pestro turistično ponudbo s posameznimi turističnimi točkami, ki so razpršene po celi občini. Pomembno vlogo pri informiranju turistov na podeželju igrajo turistična društva, ki upravljajo s točkami dediščine (Turistično društvo Gora sv. Mikavlaž upravlja z mežnarijo ob cerkvi sv. Miklavža, Turistično društvo Kamn’k z Budnarjevo muzejsko hišo v Zgornjih Palovčah), skrbijo za razvoj turističnega območja (Turistično društvo Kamniška Bistrica v dolini Kamniške Bistrice, Turistično društvo Tuhinjska dolina v Tuhinjski dolini in v bližini Term Snovik, Športno turistično in kulturno društvo Brezje nad Kamnikom okoli Brezij nad Kamnikom) ter skrbijo za razvoj kraja kot na primer Turistično društvo Motnik v Motniku. Vsa našteta društva so tudi partnerji celotnega projekta.

V prvi fazi, leta 2013, smo zagotovili in nadgradili infrastrukturo lokalnim TIC točkam (promocijske stojnice, stojala za kolesa, usmerjevalne table, prodajne vitrine, sončno celico in računalnik), izdali smo dve številki lokalnega časopisa Tuhinjski glas, izvedli tečaj za turistične informatorje in zagotovili plačilo informatorjem na posamezni turistični točki. V drugi fazi, ki je potekala letošnje leto, pa smo prav tako zagotovili plačilo informatorjem na posamezni turistični točki in izdali 3 številke lokalnega časopisa Tuhinjski glas.

S projektom Vzpostavitev turističnih točk na podeželju Srca Slovenije smo dvignili kakovost turistične ponudbe na našem podeželju in vanj aktivno vključili lokalno prebivalstvo s čimer smo dosegli enega od glavnih ciljev: dvig zavesti pripadnosti kraja oziroma območju.

Zavedamo se, da so tovrstni projekti izrednega pomena pri razvoju turizma saj se z njimi okrepi sodelovanje med posameznimi ponudniki s tem pa odprejo ideje za nove projekte.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve