Naslovnica / NOVICE / Začenja se Kamfest 2019: Danes na Kamfestu (petek, 9. 8. 2019)

Začenja se Kamfest 2019: Danes na Kamfestu (petek, 9. 8. 2019)

Danes se začenja Kamfest 2019, ki bo, sodeč po napovedanem programu in prizoriščih, v marsičem precej drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih.

Jedilnik prvega festivalskega dne

17:00 – Diversity in KUFR sejem (Glavni trg)

Kamfest si težko predstavljamo brez koncertov in neopisljivega festivalskega vzdušja. Sestavni del festivala pa je postal sejem, ki že dolga leta nastaja v organizaciji Diversity – express yourself. Sejem se vrača na svojo staro, izvorno lokacijo. Glavni trg bodo vse do Samčevega predora krasile mize, polne unikatnih izdelkov, ki poleg natančne izdelave v sebi nosijo tudi izjemne zgodbe.

Preden se boste podali na enega izmed koncertov ali pa samo na težko zasluženo pivo, si privoščite vreči oko na zanimive produkte prijaznih prodajalcev, ki bodo gotovo pustili, da malo pobrskate in najdete kaj zase, za svojega izbranca, izbranko ali pa za prijaznega soseda. Po sejmu se lahko sprehodite vsak dan festivala od 17. ure naprej.

18:00 – KUL PETEK (Park Evropa)

V park Evropa so se tudi letošnje poletje vrnili Kul petki, ki na enem mestu združujejo izvrstne kulinarične kreacije lokalnih gostincev.

Vse skupaj pa je podkrepljeno z dobro glasbo, ki obiskovalcem omogoča druženje še dolgo v noč. Super kamniški projekt je tudi letos sestavni del Kamfesta, celotna mešanica pa zagotavlja, da bosta hrana in glasba vsem še bolj teknila.

Za boljšo prebavo bo godla skupina Monoband.

18:00 – Čupakabra: Gusarji (Glavni trg)

V Kamnik pluje gusarska ladja s tremi bolj ali manj bradatimi gusarji. Ekspedicija se tokrat podaja na verjetno najpomembnejšo in najnevarnejšo avanturo doslej. Gusarski zaklad se po njihovo namreč skriva ravno sredi trga.

19:00 – GODBA STRANJE (Glavni trg)

Kdo na Kamniškem ne pozna Stranjske godbe in njihovih posebnih pihal. Zasedbo druži veselje do muziciranja in izjemna energija, ki jo rade volje širijo med poslušalce. Čeprav njihovi inštrumenti niso vsakdanji, jih radi pokažejo in z njimi ustvarjajo najrazličnejšo glasbo.

21:00 – VEJA (Hrvaška) (pod Malim gradom)

Etno skupina Veja prihaja iz Pazina in na moderen način raziskuje in izvaja tradicionalno glasbo istrskega polotoka. Inspiracijo in motive črpajo iz glasbe, ki je napolnjevala življenje njihovih prednikov in ji dajejo svežo energijo. Z zvoki izvirnih instrumentov so svojo glasbo ponesli na različne kraje sveta, tokrat pa bodo s svojimi spevi otvorili naš Mestni oder.

Zasedba:
Goran Farkaš – glas, meh, violina, gajde
Saša Farkaš – tolkala, kitara
Marko Pernić – spremljevalni glas, harmonika, kitara
Ljuban Rajić – cajon, tolkala
Sebastijan Demark – bas kitara
Marijan Jelenić – oblikovalec zvoka