Naslovnica / Črna kronika / Zadimljena Supernova Kamnik

Zadimljena Supernova Kamnik

Delavci, ki so ponoči izvajali prenovitvena gradbena dela v enem izmed lokalov, so Supernovo Kamnik zaprašili s prahom in zadimili z nevarnim ogljikovim monoksidom.

Včeraj zjutraj, okoli 6:20, so zaposleni v osrednjem kamniškem trgovskem centru Supernova gasilce obvestili o zadimljenih prostorih nakupovalnega centra, zaradi česar so objekt preventivno zapustili oz. evakuirali.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik in Duplica, ki so med pregledom celotnega objekta z meritvami ugotovili povišano koncentracijo ogljikovega monoksida, zaradi česar je policija zaprla celotno območje trgovskega centra ter onemogočila vstop v objekt. Med preiskavo prostorov je bilo ugotovljeno, da so delavci preko noči prenavljali trgovino v centru, kjer so za rezanje plošč uporabljali naprave z notranjim izgorevanjem, kar je posledično povečalo koncentracijo nevarnih plinov ter zaradi neustrezne zaščite zadimilo oz. zaprašilo celoten objekt.

Ob pomoči intenzivnega mehanskega prezračevanja, ki so ga izvedli gasilci PGD Kamnik in Duplica, se je koncentracija nevarnega plina znižala na dopustno raven, trgovski center pa je, sicer kako uro kasneje kot običajno, lahko ponovno odprl vrata in pričel z običajnim poslovanjem.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so policisti ugotovili, da so delavci ponoči opravljali gradbena dela v objektu, pri čemer se je v objektu zadržala večja količina prahu, ki jo je opazila oseba, ki je zjutraj prišla na delo in o tem obvestila interventno službo. Ker so gasilci z meritvami zaznali povečano stopnjo ogljikovega monoksida, so objekt prezračili, nato pa z meritvami še enkrat preverili količine morebitnih nevarnih plinov. Po vseh izvedenih ukrepih so zaposleni in obiskovalci lahko vstopili v objekt, policisti pa v dogodku niso zaznali znakov morebitnega kaznivega dejanja.

Foto: PGD Kamnik