Naslovnica / NOVICE / Zahvalna maša in blagoslovitev obnovljenega pokopališkega križa, fasade in zvonika cerkve v Mekinjah

Zahvalna maša in blagoslovitev obnovljenega pokopališkega križa, fasade in zvonika cerkve v Mekinjah

Mekinje, 26. oktober 2014Dopoldan se je v Župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Mekinjah odvijala zahvalna maša in blagoslovitev obnovljenega pokopališkega križa, fasade in zvonika cerkve.  V imenu Občine Kamnik se je dogodka udeležil podžupan Igor Žavbi.

 

Zahvalno mašo in blagoslovitev je danes opravil pomožni škof Nadškofije Ljubljana dr. Anton Jamnik. Mekinjski župnik Pavel Pibernik pa ob novi pridobitvi župnije Mekinje ni skrival navdušenja in je dejal: »Pred dvema letoma, 2012, smo v župnišču zamenjali vsa okna in poleti začeli z izvedbo drenaže na vzhodni strani župnišča,  ob večjem deževju je tam voda zalila spodnje prostore. Za tem smo obnovili fasade na celotnem župnišču. Lansko leto smo se lotili prenove zgornjih prostorov župnišča, predvsem kuhinje in veže. Letos pa smo nadaljevali z obnovo južne fasade cerkve in zvonika. Med samo obnovo so namestili tudi protipotresne vezi, ki so utrdile cerkveno stavbo. V zvoniku smo namestili nova aluminijasta polkna. Posebno skrb smo posvetili obnovi mehanizma cerkvene ure na zvoniku cerkve. Opravili smo kopico zidarskih, pleskarskih in ostalih obnovitvenih del.« Za kulturno-varstvene smernice se je zahvalil Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območna enota Kranj, ravno tako je izrekel iskrene zahvale vsem izvajalcem del, vsakemu posebej in vsem skupaj, župljankam in župljanom Mekinj. Zahvalil se je tudi Občini Kamnik, ki je v letu 2012, v namen obnove fasade cerkve, namenila 7.000 evrov denarnih sredstev, v letošnjem letu še 4.000 evrov, oboje iz naslova Javnega razpisa za sofinanciranje sakralnih objektov.

 

 

Pevke in pevci cerkvenega zbora so pod vodstvom Marjete Čimžar z ubranim petjem ter ob spremljavi organista Domnika Krta popestrili današnje dogajanje. Posebno noto ob svečanem dogodku so dodale tudi narodne noše in pritrkovalci.

 

Vir: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve